tirsdag 13. april 2010

Pollestad slutter som prest

Den katolske kirken er i hardt vær for tiden, og det har fått ringvirkninger også i vår lille andedam. Norges desidert mest kjente katolikk; domikanerpateren Kjell Arild Pollestad sier opp sin stilling som prest, etter beskyldninger om "voldtektsforsøk", "forførelse" av en yngre student og - kanskje det viktigste - hans biskop har uttalt at Den katolske kirke ikke lenger har bruk for ham i Norge.
Om en prest går av eller blir værende, har vanligvis ingen interesse for denne bokbloggen. Denne saken er selvsagt  tatt med fordi Pollestad også er en utmerket forfatter og oversetter.
Du kan lese hans oppklaring/forsvarstale HER.

PS. Jeg velger å tro på pater Pollestads versjon. Men jeg tror også at han kan gi sine motstandere vann på mølla, når han nå har bestemt seg for å legge ned sitt embede. Det er de som vil si "ingen røk uten ild"; - det kanskje mest ondskapsfulle ordtak vi har i det norske språk.

7 kommentarer:

 1. Indirekte sier du dermed at min sogneprest, pater Reidar Voith, lyver. Det tror ikke jeg.

  SvarSlett
 2. TM: Noen lyver. Men jeg vet ikke... Det er en guffen sak.

  SvarSlett
 3. Jeg er ikke alene om å tro på Pollestad. I dagens VG kan vi lese at Lars Roar Langslet mener K.A.P. er offer for et "skittent maktspill."

  SvarSlett
 4. Konspirasjonsteorien er Pollestads strategi.

  SvarSlett
 5. Du bør også lese dette: http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article3604204.ece

  SvarSlett
 6. TM: Jeg tror ikke Pollestad har en "strategi".
  Jeg har nå lest Aftenposten-artikkelen, og det kom vel neppe som noen overraskelse at han ikke fikk støtte fra Menighets-fakultetet.
  PS. Har du lest noe av denne Kavafis som er nevnt i artikkelen?

  SvarSlett
 7. Nei, jeg har ikke lest noe av ham.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !