onsdag 14. april 2010

På TV ikveld

NRK2 kl. 20.45:
Norsk dokumentarserie. «Vær i sannhet.» Bjørnstjerne Bjørnson bodde lange perioder av sitt liv i Roma, Paris og den lille landsbyen Schwaz i Østerrike. Flere av sine verk skrev han i utlandet, og her kastet han seg også inn i samtidens store debatter, særlig de som var knyttet til fred og rettferdighet. Bjørnson ble en av våre største europeere.
Dette er første del av en serie på tre. For meg er BB's forfatterskap idag like dødt som mannen selv. Et selvsagt unntak er "Ja, vi elsker".
Men han var viktig for sin samtid, - og en meget mektig mann i norsk kulturliv.
Nobelprisen i litteratur, synes jeg ikke han fortjente. Det må vel nærmest anses som en politisk tildeling.
Idag kan vel de fleste enes om at Henrik Ibsen ville ha vært en langt mer opplagt kandidat til Nobelprisen.

3 kommentarer:

 1. Uansett - det er en fanastisk historie om en fantastisk mann. Jeg er svak for mennesket Bjørnson, og hele opplysningstenkningen.

  SvarSlett
 2. Forresten: utrolig kul bloggdesign du har. Du har jo blogspot du også - skjønner ikke hva du gjør som får set så spenstig.. Tips?

  SvarSlett
 3. Janke: Jeg syntes også at det programmet var bra. Skal følge de andre episodene.
  Når det gjelder bloggdesign, så har jeg ikke gjort annet enn å utnytte hele skjermen. Den opprinnelige malen var bare midt på, med et tomrom på høyre og venstre side.
  Jeg husker ikke nå i farten hvor jeg lærte det. Det var hos en annen blogger. Skal legge inn en link til deg så snart jeg finner ut hvem det var.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !