tirsdag 13. april 2010

På loppemarked

Jeg var på loppemarked her i småbyen i helgen, og er riktig fornøyd med hva jeg kjøpte der. I flere år har jeg ønsket meg Verdens Litteraturhistorie I-XII (red. Billeskov Jansen). Hvis du kjøper serien komplett i et antikvariat, må du fort ut med mellom tusen og femten hundre kroner. Det ble for råflott for meg og min økonomi. Men tror du ikke jeg kom over bøkene på dette hjemlige loppemarkedet! En eller annen funksjonær hadde plassert dem i et hjørne sammen med barnebøkene, så det var bare tilfeldigheter som gjorde at jeg fikk øye på dem. Riktig vakre skinninnbundne bøker, er det. Og nå står de i min hylle. Tolv bind. Innkjøpt for 10 kroner pr. bok. Er det ikke flott ?!
Jeg synes ikke fotografiet yter serien rettferdighet. De er penere å se til i virkeligheten.

5 kommentarer:

 1. Gratulerer! Jeg har også disse i hylla og er glad for det. Fikk de (brukt) i konfirmasjonsgave for mange år siden, og som ivrig lesehest var det hetl klart en favorittgave.

  Kos deg med de!

  SvarSlett
 2. Disse kjøpte jeg på subskripsjon etter hvert som de kom ut. Da kostet de nok mer enn 10 kr bindet. Men jeg har lest mye i dem, og de er med meg ennå (etter et antall flyttinger).

  SvarSlett
 3. Skjønner godt at du har tatt dem med deg på alskens flyttelass. Det er flotte bøker, både utseende- & innholdsmessig.
  I årevis har jeg hatt bindene 9, 11og 12 i hylla, og det har irritert meg.
  Nå er jeg ikke irritert lenger...

  SvarSlett
 4. Loppemarknadar kan vere gode plassar for god og rimeleg litteratur!

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !