lørdag 5. mai 2012

Bokmerker


En gang jeg var på besøk i en småby, stakk jeg naturligvis innom deres koselige bibliotek der. Og jeg så en glassmonter de hadde. Dengang da. Og denne lille utstillingen inneholdt saker og ting som vanlige folk hadde brukt som bokmerker.
Det var mye rart, det!
Pengesedler, (forsåvidt greit, det: lavtlønnede bibliotekarer har alltid vært ærlige) kjøttpålegg, vaffelhjerter, kammer, kondomer og strikketøy, binders, selvangivelser, osv.
Og det har de altså levert tilbake til sitt bibliotek.

Da tenkte jeg som så: Gudskjelov at det finnes rarere folk enn meg her i verden. Åsså leser de attpåtil !

Men altså: når vi først er innom temaet; hva bruker du som bokmerke ?

9 kommentarer:

 1. Handlelister og kvitteringer er to av mine favoritter :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har ett bokmerke med ulver på som jeg fikk i gave fra et familiemedlem som var på ferie i Alaska. Er det i nærheten når jeg trenger et, bruker jeg det.
  Men som regel tar jeg det som er nærmest. Dermed: kvitteringer, et hjørne av en konvolutt, bussbilletten, en bit av et ark, smussomslaget (men som regel legger jeg igjen det i bokhylla før jeg begynner å lese), mobilen min... Det er lett å se hvilke bøker som er avbrutt om du snoker i bokhyllene mine. De har alle en liten flik av en lapp stikkende ut.

  SvarSlett
 3. En brukt togbillett, gjeldende mellom Glasgow og Oban, en gang i 2006.

  SvarSlett
 4. Hehe, dette var morsomt lesning:) Har brukt mye forskjellig, men kvitteringer var i en lang stund brukt, godtepapir, og prislapper fra klær.

  Jeg har selvfølgelig funnet ut jeg måtte ha litt finere bokmerker, så nå har jeg en vanlig bokmerke med ett kattepus hode stikkende opp fra boken (Fått som premie i en barnebokklubb (veldig søt og litt morsom). Hos min svigermor har jeg fått en heklet bokmerke formet som en kylling, bruktes nå i påska i krimbøkene, utrolig morsom for den har lange bein som stikker ut i den nedre enden. Jeg har også en liten glassvindu i plast som jeg fikk av en veninne med sommerfugler på, utrolig vakker:) Også har jeg vært for en liten stund siden å robben butikken Søstrene Grene for billige men fine 3D bokmerker med flotte dyr på (Løve, delfiner, ulver osv). Som jeg kan sitte se på hvis boken er kjedelig, de har også en fin dusk i enden som stikker ut av boken:) Elsker disse og siden jeg kjøpte mange har jeg de liggende overalt:)

  Ha en fin helg:)

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Post-it-lapper er ideelle. De faller ikke ut.

  SvarSlett
 7. Har nok vore ei kvittering eller to, men stort sett så er eg så kjedeleg at eg brukar bokmerker. Vi har ein haug liggande, så eg går og forsyner meg i haugen :-)

  SvarSlett
 8. Kjøttpålegg!!!!
  Vel, jeg mister bokmerkene mine hele tiden. Den jeg likte best, var en jeg hadde fra Norli, som hadde en slags magnet som gjorde at den satt fast. Jeg brukes stort sett papir og ark jeg finner rundt omkring.

  SvarSlett
 9. Knirk: Jeg syntes også at en skive salami var et friskt påfunn! Husker forresten de magnet-merkene. Hadde et par sånne, men de er selvsagt mistet forlengst. Rart at bokmerker forsvinner, men det gjør de; alle som en.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !