onsdag 1. februar 2012

James Joyce - den gamle grisen !Som jeg skrev i forrige innlegg, så fullførte jeg ikke lesningen av Ulysses. Selvsagt, og heldigvis, er det boka og ikke leseren det er noe i veien med. Jeg er drittlei (!) hele Joyce, og hevner meg ved å gjengi et av hans grisete brev til Nora:
"If I gave you a bigger and stronger fuck than usual fat dirty farts came spluttering out of your backside. You had an arse full of farts that night, darling, and I fucked them out of you, big fat fellows, long windy ones, quick little merry cracks and a lot of tiny little naughty farties ending in a long gush from your hole. It is wonderful to fuck a farting woman when every fuck drives one out of her. I think I would know Nora's fart anywhere. I think I could  pick hers out in a roomful of farting women. It is a rather girlish noise not like the wet windy fart which I imagine fat wives have."
(Jeffrey Meyers: Married to Genius, 2005)

PS. Ble litt overrasket over hvor enkelt det var å finne passende illustrasjon til dette innlegget.

6 kommentarer:

 1. Jeg har heller ikke lest «Ulysses», eller annet av Joyce. Men innlegget ditt fikk meg til å minnes en tekstlinjesnutt av et irsk rockeband (Therapy): «I'm bitter, I'm twisted, James Joyce is fucking my sister». Stor poesi? Nja.
  Og Joyce selv? Selv gamle griser kan skrive den vakreste prosa.
  Med vennlig hilsen ribbet svane.

  SvarSlett
 2. Hoho. Jeg har prøvd meg på "Ulysses" minst sju ganger, hver gang med lite hell. Likevel valgte jeg en grå marsdag i fjor å ta med meg et utdrag fra angjeldende bok inn i et klasserom befolket av trøtte attenåringer. Slett forarbeid gjorde at jeg omtrent midt i høytlesningen merket rødmen stige meg til ansiktet. Til slutt sto jeg beskjemmet og nærmest mumlet; ja.. resten kan dere lese selv, til spredt henholdsvis plystring, fnising og skraping med føtter. Det var forøvrig ikke samme passasje som du har valgt ut her. Mye kan tyde på at Joyce fremfor alt var en gammel gris. Jeg er usikker på om han ville kunne fungere som erotika...

  SvarSlett
 3. Ja, det var nok pinlig, når en selv ikke er forberedt på det en skal lese høyt for andre !
  Men jeg må få presisere at det utdraget jeg valgte, ikke er hentet fra "Ulysses". Det er fra et brev han skrev til sin Nora.

  SvarSlett
 4. ok.. gammel gris all over, altså...

  SvarSlett
 5. Hi, this weekend is good designed for me, for
  the reason that this occasion i am reading this
  great informative post here at my home.
  Look at my site - perfumes

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !