lørdag 2. juli 2011

Intervjuene

Siden det har kommet endel gretne kommentarer om Intervjuet med Gabriel Moro, mener jeg en reaksjon fra min side er på sin plass.

* Jeg er glad for at Gabriel stilte opp! At han ville være kortfattet i sine svar, får være hans sak, - og er ingen gyldig grunn for at mine lesere bruker gutten som huggestabbe.
* Som jeg skrev, hvis vi hadde møttes ansikt til ansikt ville intervjuet ha fått en helt annen form. Som journalist vil jeg alltid ha oppfølgingsspørsmål i bakhånd, og vil ikke la intervjuobjektet slippe unna med enstavelsessvar.
* Men dette er ikke journalistikk. Det er blogging. Og for de aller fleste av oss, er blogging for venstrehånds-arbeide å regne. (Men for all del: Det har stått langt dårligere intervjuer på trykk enn mine blogg-intervjuer.)
* Blogg-intervjuet foregår pr mail. Én sending med spørsmål. Én besvarelse. Intervjuet ville utvilsomt ha tjent på om vi sendte mail frem og tilbake til hverandre over tid. Men da tror jeg mange ville ha oppfattet meg som en pest og en plage, og kviet seg for å stille opp.

Takk for oppmerksomheten!

6 kommentarer:

 1. Æsj, litt æksjn pigger da bare opp innimellom! Det skal faktisk forunderlig lite til å bli oppfattet som ubehøvlet på blogg...

  SvarSlett
 2. Jeg begynner å føle meg som den gretne bloggeren, for ja, jeg lot meg provosere av det intervjuet, de korte svarene, holdningene osv. Kanskje var det din feil, intervjuformatet og ikke den 'stakkar' forfatteren, som du nå hevder.

  (msn kan jo være en løsning)

  Men: Faktum er at jeg lar meg irritere like mye av dette unnskyldningsinnlegget som selve intervjuet. Blogging som venstrehåndsarbeid?
  For de aller fleste?

  SvarSlett
 3. Vel, ingalill, hvis du også lar deg irritere av mitt innlegg...ja, da er du simpelthen av den lett irritable typen.

  SvarSlett
 4. Enig med Ingalill, påstanden om at blogging er venstrehåndsarbeid for de fleste av oss har du ikke noe belegg for å si. Jeg mener det er åpenbart at svært mange bloggere legger ned mye tid og krefter i det de skriver, og jeg blir opprørt på vegne av oss alle når innsatsen vår avfeies på den måten. Og du legger da ned ikke rent lite arbeid i intervjuserien din selv?

  Det er for øvrig sympatisk av deg å ville ta på deg ansvaret for intervjuformen, men ingen kan forvente seg hyggelige reaksjoner når man møter kritikk med å nedvurdere intelligensen til andre. Vi er ikke gretne eller irritable selv om vi lar oss provosere, og vi som kommenterte er vel ikke akkurat kjent for å være av det lite imøtekommende og vennligsinnende slaget? Hvis Moro føler seg misforstått eller angrepet, er det veldig leit, og det tror jeg ingen av oss mente. Men det er faktisk det man risikerer når man ikke tar seg tid til å utdype freidige påstander, selv om publikummet i dette tilfellet etter sigende var av det mindre kompetente slaget.

  Jeg synes for øvrig kommentarene til både deg og Moro tyder på at dere synes det er helt ok å kalle folk for både det ene og det andre, men blir forbauset når andre reagerer og tar igjen med samme mynt. En påminnelse til oss alle om at vi bør holde oss saklige, og overlate personangrepene til andre bloggforum? Ellers blir bokbloggene fort et utrivelig sted å være, og det taper vi alle på.

  Alt vel til både Moro og deg, Geir.

  SvarSlett
 5. Bokbloggsfæren ER et trivelig sted å være.
  Og jeg har da ikke kalt "folk både det ene og det andre". Føler heller ikke et behov for å "unnskylde" mine intervjuer.

  SvarSlett
 6. Enig med Spectacia over. Det er da bare positivt hvis det blir litt debatt ut av et intervju?

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !