søndag 8. august 2010

"Mesteren og Margarita" som TV-serie

Fra og med søndag den 15. sender NRK "Mesteren og Margarita", basert på Mikhail Bulgakovs berømte roman, som TV-serie i hele 10 episoder!
Da serien ble vist på russiske Tv-skjermer for fem år siden sto landet nærmest stille, skrev Dagsavisen i januar i år.
Jeg tror jeg vil ta fram boka igjen.

8 kommentarer:

 1. Jeg må se første episode, men skal jeg være ærlig så er jeg rimelig skeptisk til filmatisering av enkelte bøker. Denne er en av dem. Hvordan kan man gjøre det på en måte som yter boken rettferdighet?

  SvarSlett
 2. Ja, helt enig med Natalie. Hvordan kan en slik bok filmes? Men det skal bli spennende, det kan jo hende de får det til.

  SvarSlett
 3. Takk for at du gjorde oppmerksom på dette. Jeg skal i hvert fall se første episode, og jeg fikk også lyst til å finne frem boka igjen.

  SvarSlett
 4. Anbefaler absolutt å se serien. Har den på DVD med engelsk undertekst. Serien ligger veldig nær boka. Bare ikke forvent fantastiske spesial effekter, det hadde de ikke råd til, men det bryr jeg meg egentlig ikke noe om, serien er uansett bra!
  Første episode er forferdelig tekstet på DVD'en så jeg gleder meg å se den med norsk tekst.

  SvarSlett
 5. Eg må også få lese boka om igjen. Takk for tips.

  SvarSlett
 6. Oj, det var et spark bak til å få lest boka! Håper NRK legger den ut på nett-tv, så vi uten TV også kan se...

  SvarSlett
 7. Takk for påminnelse. Jeg leste om serien tidligere i år, men hadde rukket å glemme det. Har ennå ikke lest boken, men jeg mistenker at serien vil få meg til å skjønne hvorfor jeg bør gjøre noe med det så fort som mulig.

  SvarSlett
 8. En fantastis filmatisering av Bulgakovs roman! Høstens høydepunkt på NRK for meg. Jeg var så skeptisk til denne serien, mente at en filmatisering av denne boka er komplett umulig. Men de har virkelig klart det! Nydelige spesialefekter, flotte skuespillere. Jeg kan ikke komme på noe negativt å si. Jeg vil ha den på DVD, for dette må nytes om igjen, flere ganger!

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !