fredag 3. august 2012

Hva leser DU for tiden ?Henter opp igjen dette innlegget, som kanskje ble oversett pga. quiz samme dag, eller som ble ignorert fordi dere ikke leser noe for tiden ?!

Selv leser jeg lite bøker for tiden, det har gått mer i tidsskrifter: "Syn og segn" (nynorsk!), "Nytt norsk Tidsskrift" og "Agora". Det siste med undertittelen JOURNAL for METAFYSISK SPEKULASJON, og det kan jo skremme fanden på flatmark! Kanskje de har tatt det med for å sile ut den gemene hopen? Det er ihvertfall ikke "lett" stoff de tar for seg.
Jeg skal skrive om de tre tidskriftene i en senere post.

Jeg har "Min kamp" nr. 6 liggende på nattbordet. En bok som jeg regner med de fleste bokbloggere har lest forlengst. Jeg kvier meg litt for å begynne på den, siden den er på drøye 1100 sider. Men jeg kan gudskjelov velge og vrake i bokhylla mi nå, og føler meg veldig priviligert som har uleste bøker i heimen.

Men så var det deg, da...?

24 kommentarer:

 1. Leser Toilers of the Sea, en av de mindre kjente romanene til Victor Hugo. En fascinerende mann som skriver godt. Han har på kort tid blitt en av mine favoritter.

  SvarSlett
 2. Pausar från Ingvar Ambjörnsens Vita negrer med Coetzees Pojkår (Boyhood).

  SvarSlett
 3. For å kunne snaakke med datteren min om boken, leser jeg 'Dødslekene' (The Hunger Games). For min egen del de fire siste romanene til Ola Bauer, som utgjør en kvartett..

  SvarSlett
 4. Leser selvfölgelig Virginia Woolf, The Voyage Out. Veldig bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sikkert bra, S! Men selvfølgelig? Neppe.

   Slett
  2. Joda! La inn det ordet der nettopp for å se om noen reagerte. :-)
   Det selvfölgelige er at det passer så bra ettersom jeg var i Monk's House i juni og nettopp har skrevet en bloggpostserie om VW.

   Slett
 5. Jeg leser "Syk kjærlihet" av Hans Jæger og "Forbrytelser i Southern Indiana" av Frank Bill. Veldig interessant og spennende!

  SvarSlett
 6. Næmmen, leser du "Syk kjærlihet"! Bra! Har du lest min artikkel om ham ? Du finner den øverst under kategorien "Frilans".

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei det har jeg ikke gjort. Må selvfølgelig sjekke den ut sporenstraks :)

   Slett
 7. Middlemarch, inspirert bl.a. av tidligere innlegg på denne bloggen. 838 sider snirklete victoriansk prosa.

  SvarSlett
  Svar
  1. Snirklete og omstendelig. Jeg tror jeg venter til høsten med den.

   Slett
 8. Leser Balansekunst av Rohinton Mistry.

  Er så vidt begynt å bli kjent med personene, aner at dette kommer til å bli tøff lesning.

  Elisabeth

  SvarSlett
 9. Er på Dickens for tiden, leser The Pickwick Papers (morsom!) og biografien "Charles Dickens: A life" (Claire Tomalin). Spennende. Leser også Jennifer Eagen: A visit from the goon squad, ikke like engasjerende for meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Både roman og biografi, Solveig ?! Blir litt ekspert, da !

   Slett
 10. Har nettopp begynt å lese Franzens "Korrigeringer". Har allerede fått en snikende ubehagsfølelse etter de første sidene. Gleder meg til fortsettelsen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Syns faktisk at Frantzen er litt kjedelig. Men det er så mange som liker ham, at jeg bør vel ikke banne i kjærka !

   Slett
 11. "Ubehag og glede?" Hvem har sagt at bøkenes verden er enkel !

  SvarSlett
 12. Lytter til David Copperfield og leser The Fault in Our Stars av John Green. Den siste må jeg si har gitt meg både ubehag og glede.

  SvarSlett
 13. Silje - så rart ! Nå har jeg 5 ganger prøvd å kommentere hva DU skriver. Har snart glemt hva jeg opprinnelig skrev ! Men husker at det var noe smart om Dickens, for han har jo jubileum i år. Ett tusen år, tror jeg !

  SvarSlett
 14. Jeg er litt som bien om dagen og suser fra blomst til blomst, får ikke helt bestemt meg for hva jeg egentlig vil lese nå. Jeg holder på med The Gathering Dark av Leigh Bardugo og i tillegg har jeg begynt på en ny, norsk serieroman som heter Amuletten og er skrevet av Ida Sunniva S. Skjelbakken. Jeg har lest noen og tjue av de første bøkene om Isfolket da jeg var 18-19 år, men etter dette har jeg dessverre båret på en fordom eller to mot sjangeren(så nå utfordrer jeg meg selv litt).

  Og når jeg først nevner fordommer, så har jeg utviklet en allergi mot "Min kamp"-bøkene. Føler det blir så veldig selvopptatt at jeg ikke orker tanken på å så mye som se på romanene engang. Det er helt sikkert godt skrevet, men nei, jeg får meg ikke til å forsøke meg på å bekjempe den fordommen helt enda.

  SvarSlett
 15. Har nettopp oppdaget danske Herman Bang som ligger tilgjengelig på prosjekt Gutenberg. En forfriskende stemme fra forgangne århundrer. Koser meg.

  SvarSlett
 16. Gøy å se spennvidden i smak og kommentarer: Herman Bang har jo nesten alle glemt, Jacob! Så veldig ålreit at hans navn trekkes fram igjen. Mari: Vær som bien, du !

  SvarSlett
 17. Snufs, her går det trått for tiden. Leser den meget gode Englenes By av Wolf, men har fått ny jobb-deg-ihjel-jobb og til min store frustrasjon går dette utover alt inkludert lesing. En uvirkelig opplevelse, kjipt og med en duft av det store meningsløse. Men jeg regner med at jeg snart er tilbake der jeg skal være - med nesen i en god bok.

  SvarSlett
 18. Hei på deg Dipso. Jeg har ikke lest Min kamp 6, så er det sagt.
  Jeg har akkurat lest ferdig Doris Lessing sin Alfred & Emily, en merkelig bok hvor Doris Lessing omskriver livene til sine foreldre. Jeg synes den var nydelig. Ellers leser jeg Lars Mæhle sin nye bok (ungdomsbok, heter noe med Fuck) og fantasy da, en fyr som heter Brandon Sanderson.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !