mandag 2. juli 2012

Fra PC til iMacJeg har gått fra PC til iMac; fra laptop til stasjonær. Er´n ikke fin ?! Den var så blank og hvit, at jeg for skams skyld måtte rydde skrivebordet også. Jeg valgte Mac fordi jeg for en gangs skyld hadde litt penger til overs, og fordi jeg var så inderlig lei av at PCén krasjet, fikk virus eller ble hacket. Akkurat det problemet er nå ute av verden.
Det er en god del å sette seg inn i, nå i overgangsfasen. Og da det sikkert er flere bokbloggere som er erfarne Mac-brukere, så vil jeg sette pris på råd og vink.
Allerede nå ser jeg åpenbare fordeler. iMacen er så utrolig mye raskere! (Selv om brukeren er seinere.) Jeg kan nå se en times film på YouTube uten avbrudd. Tidligere kunne det være en tålmodighetsprøve bare å se en videosnutt på 5 minutter. Dessuten er alt så mye ryddigere, både på skjermen og på det fysiske skrivebordet: siden mus og tastatur er trådløst.
Jeg kan ikke love at overgangen vil bidra til hyppigere og bedre blogginnlegg. Etter 4 år som bokblogger, synes jeg det blir stadig vanskeligere ikke å gjenta seg sjæl, - men forhåpentligvis vil jeg trives bedre når jeg vet nok til fullt å utnytte dennne smekre maskinens muligheter.
Venter i spenning på respons fra dere.

12 kommentarer:

 1. Lekker maskin som sikkert gir inspirasjon til mer blogging!

  SvarSlett
 2. Og for et ryddig skrivebord!

  SvarSlett
 3. Ja, Tehme Melck, det kan jo bare ikke vare !

  SvarSlett
 4. Gratulerer!! Lekker Mac!! :-) Og imponerende rent skrivebord ;-)

  Jeg har holdt på med Mac i en del år. Tror kanskje mitt hovedtips er noe du sikkert har hørt fra mange, nemlig at hvis du stusser på noe så ikke surr for lenge med det selv, fordi du kan google det eller gå på et Mac bruker-forum og spørre der. Mac brukere elsker å hjelpe hverandre og er kjappe å gi svar!!! Et annet tips er å lære seg alle snarveier med tastaturet og applikasjonene så fort som mulig, siden de hjelper veldig mye!!! Ha det gøy!

  SvarSlett
 5. Takk for tips, Clementine !

  SvarSlett
 6. På tastaturet vil du finne « og » ved å holde inne Shift+Alt+V og Shift+Alt+B. Det syns jeg er hendig, og mye enklere enn på PC der man må lage makro og knote for å få norske anførselstegn.

  SvarSlett
 7. Hvordan går det med Mac'en? Jeg lurer av og til på om jeg skal gå over til Mac selv og vil gjerne høre hvordan du har opplevd overgangen. Gjerne andres erfaringer også!

  SvarSlett
 8. Jørn: Overgangen er lettere enn ventet! MACén er penere, raskere og faktisk veldig lett å ha med å gjøre. Når det er din jobb å sitte ved tastaturet gjennom de fleste timer av døgnet, så fortjener man å ha det behagelig, så jeg anbefaler MAC ! Men mange "barnesykdommer". Det tror jeg skyldes at jeg er blitt tregere med årene. Og at jeg ikke har så lett for å lære nye ting. (Eller jeg skylder på været ! Ikke at det hjelper...!)

  SvarSlett
 9. Ida: Takk for tips ! Jeg har også fått med meg at jeg burde lære noen "hurtig-taster", som er helt annerledes enn på PC. Ikonene er også litt "rare. Tok meg en halv time å forstå at Safari og Internett er det samme.

  SvarSlett
 10. Akkurat det samme har jeg tenkt å gjøre. Må bare bli litt rik først. Den ser veldig lekker ut!

  SvarSlett
 11. Har tenkt å kommentere denne lenge nå, men sommer er sommer...
  Velkommen til Macverdenen, de andre har rett: Macfolk liker å hjelpe til. Håper ny maskin medfører økt bloggfrekvens. Du skriver litt annerledes enn andre bokblogger, og det verdsettes.

  SvarSlett
 12. En takk fra Geir til Geir !

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !