mandag 5. mars 2012

Hva leser du nå ?


Selv leser jeg litt i Lars Keplers siste. Litt om Edvard Munchs tid i Kragerø. Litt i Agoras tema-nummer om Susan Sontag. Og er snart ferdig med Marsfioler av Philip Kerr.

Men hva leser du ?
Jørn og Line, Henning og Spectatia, med flere... hvor er dere !?

19 kommentarer:

 1. Hei Geir! Jeg leser Chinua Achebes "Things Fall Apart", samtidig som jeg leser "Bossypants" av Tina Fey og tegneserier. I dag har jeg dessuten tatt med meg Marte Wexelsen Goksøyr og Linda Boström Knausgård hjem fra biblioteket. Skjønner at jeg må prioritere litt her! Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 2. Hehe morsom bilde:) Kos deg med bøkene:)

  Ha en fin mandag!:)

  SvarSlett
 3. Herlig maleri! Er det Botero?
  Jeg leser en ganske svimlende bok som heter The Tragedy of Arthur, skrevet av Arthur Phillips, som kom ut ifjor og handler om et nylig funnet Shakespeare skuespill, og om mannen som eier det og skriver forordet til utgivelsen.. og som også har en larger-than-life far som sitter i fengsel for dokumentforfalskninger... boken handler om forhold, plagiater og er helt spesiell, inkludert et helt nyskrevet skuespill i vaskeekte Shakespeare klesdrakt! Veldig original bok og morsomt å lese :-))

  SvarSlett
 4. Det er vel lenge siden lesingen har gått så treigt som nå. Leste A summer without men i jula, men både før jul og fremdeles driver jeg og suller meg gjennom The Blue Horizon av Wilbur Smith. Jeg skjønner liksom ikke at jeg gidder, for så elendig er det, men jeg har liksom lest alt om Wilburs Courtney-saga fram til nå og må få gjort meg ferdig med den. Håper å kunne begynne på skikkelige bøker igjen i løpet av uka. Og ja, jeg har et prinsipp om å bare lese en bok om gangen;)

  SvarSlett
 5. Begynt på En bokpushers bekjennelser i dag.

  SvarSlett
 6. Hemingway, A moveable feast, revised edition. Fantastisk!

  SvarSlett
 7. Jeg leser Karen Blixens "Min afrikanske farm", "Verden av i går" av Stephan Zweig, "Nytt rotfeste". Av Anne Karin Elstad (tredje bok i serien om Folket på Innhaug) og "Situasjonsbestemt ledelse" av Geir Thompson. Prøver å jobbe litt innimellom også. ;-)

  SvarSlett
 8. Jeg leser En plass i solen av Liza Marklund og Kampen om Jerntronen av George R. R. Martin. I tillegg har jeg såvidt begynt på Organisasjon og endringsledelse som er lærebok i et studie jeg har begynt på. Foreløpig frister de to andre mer:-)

  SvarSlett
 9. Å, men hei hei, her er jeg! :-)

  Jeg leser Wolf Solent av John Cowper Powys och forundres over hvordan noe så utflippa kan väre så bra. Men jeg har jo värt runt litt nede i Cowper Powys-land (http://spectatia.blogspot.com/search/label/John%20Cowper%20Powys) og det bidrar jo helt klart til en god leseopplevelse.

  SvarSlett
 10. Jeg leser bloggen din jeg. Og er i mellom bøker. Klarer ikke bestemme meg. Kanskje det blir avisen?

  SvarSlett
 11. Spectatia: Å hei og hopp, der var du! "He was a writer of tragic grandeur and everyday comedy, of sexual perversion and cups of tea." Javel. Må prøve å finne noe av han, da !
  Knirk: Det gjør du rett i. Les bloggen min og avisen, du. Det dekker vel det meste, tenker jeg...

  SvarSlett
 12. Jeg skal på ferie til Kina i sommer, og leser Ville Svaner av Jung Chang og To Byer av Qiu Xiaolong. Da får jeg i førstnevnte mye om innføringen av kommunismen og alt som fulgte med det, og i sistnevnte om det moderne Shanghai.

  nefertiti

  SvarSlett
 13. Jeg holder jo på med Brødrene Karamasov, men gjør små avstikkere innimellom. De siste dagene har jeg lest Hilde Hagerups biografi om Virginia Woolf i Gyldendals IKON-serie for barn og unge. Hagerup fikk Kulturdepartementets fagbokpris for denne samtidig som jeg fikk oversetterprisen, så vi spiste middag sammen med ektefeller og redaktører om kvelden, og da fikk jeg boka. Skrevet på en veldig personlig måte, og ganske kortfattet selvsagt, men jeg følte at jeg virkelig kom under huden på VW.

  SvarSlett
 14. Går kanskje litt stille i dørene når man skal skrive om psykisk sykdom og selvmord, for barn & ungdom ?

  SvarSlett
 15. Nei, egentlig ikke. Hun er ganske åpen og direkte, og det fungerer bra.

  SvarSlett
 16. Hei, Geir,
  jeg leser Flaubert's Parrot (så du ikke likte den).. "Utsikt fra Castle Rock" av Munroe. Nettopp ferdig med Kjærstads siste. Den gav inspirasjon til å lese Lawrence, som jeg nå har lastet ned på Kindle-en min (men ikke startet på). En bok som heter "Sykefravær" er jobbrelatert. "Sjef i eget liv" av Wilhelmsen, om kognitiv terapi, som egenutvikling. Så en rekke bøker som jeg begynte på i sommer og som ligger på nattbordet, der ligger de godt, men jeg fullfører nesten alltid, før eller senere... Venter på Murakamis siste, 1Q84, som jeg har bestilt og som kommer i posten... Mye å glede seg til!

  SvarSlett
 17. Jeg er her!! Bare litt treg om dagen. Jeg leste ferdig Charles Dickens' Store forventninger i dag og er nå begynt på Jeffrey Eugenides' The Marriage Plot fra 2011. Sistnevnte ligger an til å bli årets morsomste bok allerede etter bare 30 sider, den er helt fantastisk!

  SvarSlett
 18. Line: Jeg måtte google Eugenides, siden jeg ikke har lest noe av ham. Det hadde passet å lese noe morsomt nå! Men The Marriage Plot er utlånt på alle bibliotek i Oslo & Akershus, og det kommer ikke på tale å kjøpe den. Har ike råd. Inntil videre får jeg nøye meg med å lese den bloggposten du kommer til å skrive om boka ? Får håpe begeistringen vedvarer også etter side 30!

  SvarSlett
 19. subsequently all, the federal government is responsible for
  to be a professional cyberspace marketer to use the
  Wordpress Blogging program.

  Look at my web page click here
  my page - click here

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !