tirsdag 7. februar 2012

Hva kjøper DU på Mammut ?

(Katta skal på Mammutsalg i år også.)


Jeg blar i papirutgaven av Mamutkatalogen. Den har jeg fått tilsendt fra Norli, så jeg kommer ikke til å benytte bestillingskupongen på baksiden. Reiser ikke til Oslo for å kjøpe bøker. I år må jeg dra til et kjøpesenter som ligger 4 km fra småbyen. Der har de en liten Notabene-filial. I alle år tidligere har jeg hentet mine Mammut-funn i  bokhandelen vår som lå i sentrum. Den finnes ikke lenger. En liten familiebedrift som hadde holdt det gående i flere generasjoner måtte gi tapt.

Det er nesten uråd å lese Mammutkatalogen på nett, uklart og smått som det er. Men på Capris.no er det langt enklere.

Noen anbefalinger:
Født til frihet (2. del av Bjørneboe-biografien) av Tore Rem, kr. 199,-.
Forbrytelse og straff, bind 1 og 2, (også kalt Raskolnikov) av Fjodor Dostojevski, kr. 128,- pr bind.
Prosten og hans forunderlige tjener av Arto Paasilinna, kr. 149.
Min kamp, bind 1, 4 og 5, av Karl Ove Knausgård, kr. 99,- og 129.
Brooklyn av Colm Toibin, kr. 169,-.
Hundre år av Herbjørg Wassmo, kr. 169,-.
Et tysk rekviem av Philip Kerr, kr. 129,-.

Selv kommer jeg antagligvis til å kjøpe kun én bok. Og det er attpåtil en bok jeg aldri i livet ville ha betalt full pris for: James Bond leksikon av John Cork. Latterlig, sier du. Og jeg er litt enig. Men sålenge boka nå  koster  kr. 49,- og tidligere har kostet 399, så tror jeg det blir et riktig morsomt kjøp.

Men altså: Hva kommer du til å kjøpe på Mammut ?

6 kommentarer:

 1. Jeg har lyst til å kjøpe meg de to første bøkene i serien om Percy Jackson og 13 gode grunner.

  SvarSlett
 2. Hm, synes ikke Mammut er særlig stas lenger. Billige bøker finner man året rundt, og flere av Mammut bøkene er jo billigere på andre tider av året. Men, noe kommer jeg sikkert til å kjøpe, men liker best å sikle på bøkene i butikken, lukte og klå. Slik lar jeg meg overbevise!

  SvarSlett
 3. Kasiopeiia: Nei, det er kanskje ikke fullt så stas som det en gang var. Har også lagt merke til at flere bøker er enda rimeligere på Den norske Bokklubben enn på Mammut. Men for de som leser mye krim, må det være ålreit. En krimbok koster idag ca. 400 kroner. Altfor mye. Som regel er det bøker du aldri kommer til å lese om igjen. DA er det flott med Mammut, som har krim/spenning til 100 - 150 penger.

  SvarSlett
 4. Enig med Kasiopeiia. Selv husker jeg godt den gangen Mammut var en enorm begivenhet fordi det var eneste mulighet til å kjøpe bøker til nedsatt pris. Mammutprisene var også relativt sett atskillig lavere da, slik at man virkelig kunne kjøpe mengder.

  SvarSlett
 5. Ja, Tehme Melck, det var en begivenhet. Det har jo også litt å si at nå er det årlig. Var det ikke 3-4 år mellom Mammutsalgene før?

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !