fredag 18. november 2011

På TV i kveldSvensk TV2 kl 20.00


Det virker kanskje som et paradoks at en bokblogger til stadighet minner dere om hva som går på TV ?! Vel, jeg mener det godt. Vet jo at mange nedprioriterer TV-titting; tilogmed de som har kastet TV-apparatet i nærmeste container. Elvis skal ha gått enda mer radikalt til verks, han skjøt løs på skjermen med diverse tilgjengelige revolvere. Noen vil forsvare denslags handlinger, fordi det sendes veldig mye søppel over eteren. Men så gjelder det å velge, da... Noen ganger kan det være vel så greit å bruke 1 time av fredagskvelden i selskap med et godt TV-program, som f eks å drikke seg snydens på by'n. 
Og ikveld skal det altså handle om Stieg Larsson. En mann som kom "ingenstedsfra" og hadde hele tre internasjonale bestsellere på PC'en. Og det er unikt, ikke bare i svensk forlagshistorie, men i hele den vide verden. Som alle vet idag, - han fikk selv ingen glede av boksuksessen. Han døde brått i en alder av 50. Fordi han var i dårlig form, selvsagt, men også fordi heisen tilfeldigvis var i ustand den dagen. Hjertet tålte uansett ikke mer. Og arveoppgjøret ble en stygg og bitter sak.


Det skal det altså ikke handle om denne gang. Men om en hardtarbeidende journalist som skrev i et antirasistisk lite magasin... 


"K special. Ett porträtt av yrkesmannen Stieg Larsson. Vi lär känna journalisten och författaren genom vänner och kollegor. Arbetskamrater på TT och Expo som inte tidigare uttalat sig om Stieg Larsson ger en nyanserad bild av Sveriges nu mest internationellt kända författare."
   

1 kommentar:

  1. Synd at jeg ikke får inn Svensk TV2 . Dette programmet skulle jeg gjerne sett!! Håper at det kommer på en av de norske kanalane om ikke alt for lenge.

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !