søndag 2. oktober 2011

Temakveld: Bipolar lidelse


Overskriften viser til en "temakveld" som vårt lokale bibliotek skal arrangere.
En brøkdel av et sekund vurderte jeg å stille opp, siden emnet opptar meg, og jeg skulle gjerne ha lyttet til et seriøst foredrag om sykdommen. Men astralreiser, lese tidligere liv, himmelske samtaler og healing ?  Jeg tror at jeg blir hjemme den kvelden allikevel.  

Foredragsholderen har altså skrevet en bok som heter Jeg er Marie, fugl Føniks, og slik lyder Bokkildens omtale:
I all sin tilsynelatende vellykkethet møter Linn veggen. Hun blir utbrent og psykisk syk. Da det ser som mørkest ut, tar livet en overraskende vending: Hun blir introdusert til en alternativ verden av engler og lysvesener. Fra en mørk tilværelse i selv­destruktiv smerte, åpnes porten til en ny dimensjon som etter hvert klarer å fylle tomheten i livet hennes. Linn forteller levende om den spennende indre reisen hun begir seg ut på, ofte med skråblikk på alt det underlige som skjer med henne underveis. Med hjelp fra sine åndelige hjelpere lærer hun å heale, lese tidligere liv, ­foreta astralreiser og himmelske samtaler. Og en dag forstår hun endelig hva som er sin oppgave i dette livet: Å være en lysarbeider, en som skal vekke de sjel­ene som fortsatt er i dvale.
Mange religiøse fanatikere har ønsket å vekke sjeler som er i dvale. Tror man på en misjonerende religion, er det vel nærmest ens fordømte plikt å omvende de vantro. Men - ærlig talt - jeg ser ikke koblingen til det som var vårt tema: Bipolar lidelse.
Gjør du ?  1 kommentar:

  1. Nei, jeg holder med deg om at det ikke finnes noen generell kobling, men derimot ledet tydeligvis det ene til det andre i nettopp denne personens liv. Jeg tenker akkurat som deg, först at "dette var da interessant" for deretter å innse at overskriften er klart missvisende, at bipolaritet tydeligvis ikke er hovedsaken her.

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !