tirsdag 13. september 2011

Bokhyller uten bøker

Ja, det er trenden som IKEA har slengt seg på. Nå kommer gode gamle Billy i ny design, ment for å inneholde alt annet enn bøker, melder Time Magazine. Jeg er ganske oppgitt over en trend jeg ikke kommer til å følge.
Dagens vedlagte fotografi er fra Haldor Laxness' hjem, bare for å vise hvor koselig det kan være når man har bøker rundt seg:

8 kommentarer:

 1. Men... IKEA har da hatt glassdører til Billy lenge før eboka engang var noe annet enn tankespinn? Og alt de tilsynelatende annonserer er dypere hyller, noe de da jaggu meg har nok av allerede i andre hylleserier (Billy er en av de "grunne"). Det gjør det jo bare enklere for de av oss som synes det ser bra ut med samme hylleserie til alle formål - før i tiden brukte jeg Ivar sånn: 30 cm dype til bøker, 50 cm dype til hobbysaker, i samme rom. Føler at både Time Magazine og The Economist overfortolker litt her...

  (Ikke at ikke bokhyllekledde vegger sikkert blir mindre vanlig framover, spørsmålet er egentlig: Hvor vanlig har det faktisk vært før?)

  SvarSlett
 2. Nei, hvor vanlig har det egentlig vært? Vanlig for oss bokbloggere. Men vi er kanskje en utdøende rase, sånn sett.

  SvarSlett
 3. Först lurte jeg veldig på hvordan en bokhylle som det ikke gikk an å ha böker i så ut, men etter Lattermilds utdyping forstår jeg saken bedre.

  SvarSlett
 4. Bra det, Spectatia. For vi kan ikke ha det sånn at du sitter der i Sverige og lurer veldig !

  SvarSlett
 5. Nei, for det er det verste jeg vet, nest etter å kjede meg!

  SvarSlett
 6. Jeg sitter ofte og lurer på både det ene og det andre. Men kjede meg? Nei, det gjør jeg svært sjelden. Så til saken: Laxness 1. Ikea 0.

  SvarSlett
 7. Hjertelig enig med deg, Svanepane! Ser da så trivelig ut i'n Haldor sitt bibliotek !

  SvarSlett
 8. Bøker er ikke bare kos. Bøker er et signal om at man er interessert i verden omkring seg, om at man liker å lære. Og bokhyllene minner en om det. Evt et signal om det motsatte, om hyllene er fulle av bare Isfolket og kioskserier. Men dersom man fyller hyllene med Verdens Samlede Klassiske Verker - dvs alle de som man burde ha lest, men egentlig ikke gidder - da er man vel mer av en wannabe. Det ligger mye god Bordieu i en bokhylle...

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !