lørdag 16. juli 2011

Bøker du kan leve foruten

(Vel å merke, ikke mitt hjem!)

Denne artikkelen som sto i New York Times i 2009 er fornøyelig lesning om å rydde opp i (kvitte seg med deler av) bokhyllenes innhold.
Jeg har ingen umiddelbare planer om å kvitte meg med noen av bøkene mine. Selv de som jeg ganske sikkert aldri vil åpne igjen, har jeg allikevel lyst til å beholde. De gangene jeg har vært på flyttefot, har jeg alltid etterlatt meg noen esker med bøker. Og hver gang har jeg angret bittert etterpå.
Men før eller siden - antagligvis iløpet av året - må jeg til pers! Enkelte bøker må simpelthen ut. For av en eller annen grunn  kommer det stadig vekk nye inn.

4 kommentarer:

 1. Da slår jeg rett og slett et slag for Bookcrossing, jeg...

  SvarSlett
 2. Ja, ikkeno' dårlig forslag, det.

  SvarSlett
 3. Det er rart hvordan boksamlinger bare formerer seg. Men så lenge andre kan få glede av bøkene du ikke lenger har plass til, er jo det en trøst!

  SvarSlett
 4. Ikke noe problem så lenge det er plass til seng, spisebord og annet grunnleggende inventar. Sanerer stadig litt, når det er bøker andre har glede av, som jeg veit jeg er ferdig med. Krimmen går gjerne til dattera. Men drastisk tømming av hyllene blir ikke aktuelt. Da ville jeg følt meg naken etterpå - kanskje historielaus.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !