mandag 11. oktober 2010

Vi er småharry !

Gunn-Helen Øye, sosialantropolog og trendanalytiker, fikk pepper da hun for et par år siden gikk ut og sa at hun synes det er småharry å ha svære boksamlinger i hjemmet, og at nordmenn i framtida vil droppe dyre, innbundne bøker og i stedet kjøpe, lese og kvitte seg med pocketbøker.
 - Det er nok fortsatt slik at fulle bokhyller er en markør for intellektuell kapital. Men nå fyller vi opp med pocketbøker, sier hun. (Søndags-Dagbladet)
Hun skal ikke få pepper av meg, men må gjerne ta sine meninger og dra dit pepper'n gror!
Jeg har en vegg full av bøker, dyre innbundne og pocket om hverandre. I pocket har jeg bl. a. Pessoa, Wittgenstein, Strindberg og Schopenhauer. Ikke pokker om jeg kaster disse bøkene etter å ha lest dem én gang.
Dessuten, - jeg har disse bøkene i stua, ikke for å imponere noen med min "intellektuelle kapital". Jeg har så mange bøker i stua fordi jeg rett og slett ikke hadde oppfattet det som et hjem, hvis bøkene ikke var der.

Jeg kjente en gang en fyr som hevdet at han ikke hadde åpnet én eneste bok etter at han ble ferdig med studiene. Han skrøt av det.
Dét er Harry, det!
    

8 kommentarer:

 1. Otroligt dumt skrivet av Öye. Jag har precis som du hyllor fulla av böcker och det är det som i mitt fall utgör skillnaden mellan begreppet hus och begreppet hem.

  SvarSlett
 2. Jeg bruger også meget tid på at fylde min stue op med bøger. Små og store, indbunde og paperbacks, røde og blå, tykke og tynde, grimme og pæne, gamle og nye, populære og intellektuelle, romantik og modernisme, digte og knaldromaner og jeg bliver ved til jeg dør ;-)

  SvarSlett
 3. Bøker uten hjem er stusslige!

  Fint å høre fra deg her på bloggen igjen forresten:-)

  SvarSlett
 4. Fint å se deg tilbake igjen! Jeg har ikke fått opp noen særlige bokhyller ennå hjemme, og synes det er mer ensomt enn hipt.

  SvarSlett
 5. Herlig innlegg av deg! Jeg har også pocket og innbundet bøker om hverandre, og elsker det! Enig i at bøker må til for å få hjem-følelsen!

  SvarSlett
 6. Jeg tror vel alle bokbloggere sier seg hjertens enige med deg her, Geir. Men like "harry" er det vel å gå til anskaffelse av de "riktige" og/eller populære bøkene - altså som ren dekor i en individuellskapende og særegen Ikeahylle.

  SvarSlett
 7. Blæh.Pocket smocket.
  Ingenting er som følelsen av å sette en nylest bok velfortjent i hylla.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !