onsdag 7. juli 2010

Sommerlektyre

Guardian har flere gode tips om hva du bør lese i sommerferien. Bare se HER.

Selv har jeg såvidt påbegynt en thriller av Jeffery Deaver som heter Det tolvte kortet. Det var Lines entuasiastiske bloggpost om Deaver som minnet meg på ham. Tidligere har jeg bare lest Knokkelsamleren (1998) av denne forfatteren, og jeg mener å huske at den var både spennende og intelligent snekret sammen. Den ble forøvrig filmatisert med Denzel Washington og Angelina Jolie i hovedrollene.
Helten, den briljante åstedsgranskeren Lincolm Rhyme, er så sterkt handicapet at han ikke lenger selv kan oppsøke noe "åsted". Han er avhengig av at partneren Amelia Sachs er hans øyne og ører ute i felten. Og det må jo sies å være en original vri.

I tillegg leser jeg om igjen bøker av og om Hans Jæger, og er glad for at vi lever i et friere samfunn enn han gjorde. Det er på alle måter høyere under taket i våre dager. Riktignok kalles 1880-årene for "Gullalderen" i norsk litteratur, men det er også blitt kalt "Den sibirske perioden" i norsk åndsliv. Og det var kaldt, trangt og jævli, - men like fullt en fascinerende tid å lese om.

2 kommentarer:

  1. Da leser vi samme forfatter. Jeg leser den som blir anmeldt på "Lines bibliotek": "Det knuste vinduet". Jeg pleier å være veldig glad i Deaver, så jeg er spent på om denne innfrir.

    SvarSlett
  2. Guardians liste var veldig bra! Takk for link, jeg hadde nok misset den uten :-)

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !