torsdag 11. februar 2010

Det skjærer seg.

Jeg tror jeg allerede nå kan si at dette "1 bok pr dag-prosjektet" kommer til å skjære seg. Jeg leser nemlig  for tiden hele 4 bøker parallellt, og etpar av dem er godt over det sideantallet på 200 som skulle være en forutsetning. Ingen av dem kaller på den store begeistringen.
I tillegg ble jeg ikke så lite distrahert av å dukke ned i Hans Jægers verden atter en gang.
Jeg vet ikke hvordan Nina Sankowitch er skrudd sammen, som klarte det. Men hun må ha brukt all sin tid på bøker. Det er ikke tingen for meg. Og er det ikke lystbetont, så er det bare tåpelig.
Det burde la seg gjøre, med disiplin og konsentrasjon. Men jeg er ikke så "sulten" som jeg engang var, - og de virkelig store leseopplevelsene er stadig sjeldnere. Den tildels ukritiske glupskheten er dessverre et tilbakelagt stadium.
Da jeg avtjente verneplikten (for en "mannsalder" siden), kom jeg meg igjennom  minst én roman om dagen, men da var litteraturen en flukt fra et fordummende militærliv.
Nei, det er bare å innrømme; denne bloggeren er ingen utholdende fyr!

20 kommentarer:

 1. Nå begynner du å høre ut som en fornuftig fyr igjen. Jeg trodde det hadde rablet for deg da du tenkte å lese en om dagen. Du er da ingen konsument av bøker, men en bokelskende fyr med et fornuftig forhold til litteratur. Velkommen tilbake, det er her du skal være!

  SvarSlett
 2. Som bokkonsument er jeg rystet over at du har tenkt å gi deg - allerede. Du får trekke pusten, revurdere valgkriteriene og spe på med lydbøker (det er vel lov?).

  Fornuft har ingen plass i dette gjestebudet :-)

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Er du rystet! Huffda.
  Men du har rett i at jeg burde høre flere lydbøker.

  SvarSlett
 5. Aner ikke hva jeg tuller med her, trykker på knapper og herjer, skullle bare prøve å fjerne en typo men hele innlegget forsvant,

  - det jeg ville si var:
  Fantastisk bilde!

  SvarSlett
 6. Enig! Fant det helt tilfeldig. Aner ikke hvor i verden det er.
  Kanskje gaten ikke finnes, men at det er billedmanipulert?

  SvarSlett
 7. Jeg er med deg uansett for jeg liker det du skriver.

  SvarSlett
 8. Det står respekt av at du ville prøve, men enda mer er av at du så raskt kunne innse at det var best å gi seg. Kjenner meg ellers igjen både mht konsumet før og nå generelt og militærtiden spesielt. Men fy hvor mange bøker jeg har vært igjennom som jeg ikke kan si noe fornuftig om i dag. Har jeg da egentlig lest dem?

  SvarSlett
 9. Hyggelig med forståelsesfulle medbloggere!

  SvarSlett
 10. Jeg synes ikke du skal dømme utholdenheten din i forhold til et så urealistisk prosjekt som dette. Det var prosjektet det var noe galt med, ikke deg. Jeg er imponert over at du i det hele tatt gikk i gang med det.

  SvarSlett
 11. Bra, Tehme Melck! For nå hadde du virkelig sjansen til å "godte deg" og si "Hva var det jeg sa!"

  SvarSlett
 12. En umulig oppgave. Lesing skal ikke være mekanisk, det må være morsomt og interessant. Bedre å slutte nå, enn å rase gjennom bøker uten å ha noe glede av det.

  SvarSlett
 13. Jeg liker å lese bloggen din, interessante bøker, stort sett, de du skriver om.
  Off topic: Veit du av noen "skrivesirkler," hvor man utveksler egne tekster, for du skriver selv, ettersom jeg har fått med meg? Jeg skriver noen tekster selv, så, tenkte bare å høre her inne, du viker jo til å være ganske orientert i den litterære verden.

  SvarSlett
 14. Hva var det jeg sa!
  Hilsen "godtende" svane.

  SvarSlett
 15. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 16. Bachmann: Hyggelig at du liker bloggen min.
  Nei, jeg har ingen ambisjoner om å skrive noe annet enn denne bloggen. Noe skjønnlitterært er ihvertfall ikke pt. aktuelt.
  Men så lenge det finnes bokbloggere på nett, så finnes det også "skrive-sirkler".
  Ta en titt på mine "følgere"; der finner du sikkert flere som du kan utveksle både dikt & noveller med!

  SvarSlett
 17. Bygningen på bildet finnes faktisk i virkeligheten (hvis du lurte). Det er den fantastiske fasaden til Kansas City Public Library :)

  SvarSlett
 18. Har nettopp sett det tåpelige forsett å lese 1 bok pr dag. Og må glede meg over at er slutta!
  En eller annen sa engnag at den typen lesning for å lese mye, er som om å kjederøyke. Det er samme form for misforstått konsum: Når du kjederøyker blir hver ny sigarett lik den forrige. Og da er vitsen borte.
  Fy skam. Les for å nyte, forstå, begeistres, vokse eller hva ellers du vil - bare ikke les for å lese mest mulig. Det blir en slags lesningens Knausgård.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !