fredag 23. oktober 2009

En bok pr. dag (2)


Hvis jeg ikke har misforstått, så avslutter Nina Sankovitch sitt "prosjekt" den 28. oktober. (Eller 29.?) Og det er jo ikke lenge til. Da har hun lest én bok pr. dag hver dag i ett år.
Jeg har lagt hennes blogg i blogglisten til høyre. Du finner den under vignetten Read All Day. Er litt spent på hennes reaksjon når leseåret nå snart er omme. Er hun nå lei av alt som har med bøker å gjøre? Er hun glad det er over? Setter hun seg pladask i TV-stolen og blir værende der? Ringer hun rundt til venner og bekjente som hun har forsømt iløpet av året? Slår hun ut håret, arrangerer fest; setter gebisset i veggen og hæla i taket? Eller fortsetter hun å lese, men i et mer bedagelig tempo. Jeg skal følge med.
Imorgen har jeg tenkt å vie det meste av dagen til å lese. Nærmere bestemt Halfdan W Freihows Du er ikke sann. For første gang i mitt liv vil jeg se hvor lang tid jeg bruker på en middels lang roman. Boka er på 311 sider. Altså litt lenger enn bøkene til Sankovitch. Hun har, med noen unntak, holdt seg til bøker på 250 til 300 sider.
Jeg leser hverken spesielt fort eller langsomt. Men har ikke tenkt å sette opp tempo. Da blir det skumlesning, og det er veldig lite tilfredsstillende.
Uansett, hvis jeg leser ut hele boka iløpet av morgendagen, får jeg kanskje en følelse av hva Sankovitch har utsatt seg selv for dette året. Hver dag.

2 kommentarer:

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !