tirsdag 1. september 2009

Om å kommentere


Iblant prøver jeg etter fattig evne å opptre som den snille speidergutten jeg aldri var; jeg gir kommentarer til andres blogger, sånn at de ikke bare sitter der og blogger sine innlegg uten å få respons fra noen, så de får litt oppmuntring til å fortsette å skrive; det er ikke engang alltid jeg er videre opptatt av det andre skriver om, men mest opptatt av meg og mitt, men takket være god oppdragelse så later jeg ihvertfall som om det andre skriver er viktig, og derfor formulerer jeg noe entusiastisk, men det er ikke alltid så greit, for da skal jeg i tillegg gjenta noen farverike ord og tall som står i en ramme og er så tettskrevet at jeg må skifte briller for å tyde hva som står der; kanskje står det kuallalalumpur7913? og er bevisst feilstavet, og jeg er rent hensatt til ungdomsskolens farvesynstester som jeg bare med nød og neppe besto, nei det gikk greit, og da får jeg vite at kommentaren den blir ikke vist før bloggeren har lest og godkjent den, åjaså tarru den; ikke ring oss, vi ringer Dem, og da tenker jeg at den bloggeren må bare ikke komme og klage på at hun får lite respons på sine ikke fullt så interessante innlegg, men jeg lurer på hvorfor det er blitt lagt inn sånne sperrer og hindringer og det kan værra det samma med alt samma og at de vel egentlig klarer seg godt uten mine kommentarer!

7 kommentarer:

 1. He, he, jeg reagerer litt på samme måten når jeg må gjennom en godkjenningsprosess. Kunne ikke drømme om å ha det sånn på min egen blogg, men de som har det, har kanskje sine grunner?

  SvarSlett
 2. Jag har en sådan anti-spam spärr där man måste kopiera ett ord, men däremot inte att jag ska godkänna kommentaren. Och anti-spam har jag så klart för att jag bara vill ha kommentarer av människor, inte maskiner. Men jag håller med om att det ibland är oerhört svårt att se vad man ska skriva.

  SvarSlett
 3. Jeg har moderator på min. Først og fremst fordi jeg liker å ha oversikt over hva som kommer inn av kommentarer. Men hvis det kan vises på en annen måte kan jeg ta den bort.

  Jeg setter stor pris på kommentarene dine. Feel free - så langt er ingen sensurert :-)

  SvarSlett
 4. Noen av de forvrengte er virkelig vanskelig å lese. Jeg har perfekt syn og sliter allikevel! Men jeg tror det er smart, jeg vil ikke ha spamet bloggen min. Men jeg lar alle slippe til! Moderer heller i ettertid hvis det skulle være noe upassende. Men det har fortsatt aldri skjedd...

  SvarSlett
 5. helt enig, dipso! når det tar en halvtime å legge igjen spor, og man kanskje blir brutt midt i fordi man staver feil, blir liksom spontaniteten i det som skulle være en hyggelig kommentar borte... Jeg synes stort sett folk legger igjen vedlig hyggelige meldinger, har egentlig aldri sett noe frekt (har dere?). Kanskje vi bokfolket er av et særdeles oppmuntrende slag..?

  SvarSlett
 6. Det er mange blogger jeg leser, men som slettes ikke trenger min kommentar. Og av og til føles det som om enkelte bloggere skriver om brennaktuelle temaer kun for å generere flere treff. Jeg tror jeg heier på de mindre og smalere bloggene. Men, vi trenger vel alle.
  Jeg har måttet fjerne to innlegg, (de var direkte ufine) og selv om jeg kanskje ypper til bråk av og til, og takhøyden er relativ høy - er det jo ikke spesielt hyggelig lesning når sjikanen treffer en i fleisen. De fleste tilbakemeldinger er som regel trivelige å lese.

  SvarSlett
 7. Jag har inlagt att jag godkänner kommentaren första gången någon skriver en kommentar och det är enbart för att förhindra spam. Och jag plockar bort spam varje dag så det behövs verkligen.

  Och jag godkänner denna kommentar så fort jag kan, oftast inom en halvtimme om det inte är mitt i natten förstås.

  Så hos mig är det fritt fram efter första kommentaren. Däremot kan jag störa mig lite på det formulär som ska fyllas i här på blogspot. Ibland får man inte ens kommentera...

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !