fredag 11. september 2009

Enquéte


Tehme Melck, Spectatia, Janke, Zwarte Zwaan, Cyno Grassator, Ståle m.fl. Hvor er det blitt av dere !
Jeg "løfter opp" et tidligere innlegg, av den enkle grunn at jeg insisterer på flere kommentarer. Frekt og freidig, innpåslitent og masete, ja! Men de få svarene jeg fikk var så gode, at jeg vil ha mer.

1. Hvis du skal trekke frem én forfatter fra glemselen, hvem velger du?

2. Hvem er den mest undervurderte forfatteren i litteraturhistorien?

3. Hvem er den mest overvurderte forfatteren i litteraturhistorien
?


Skal bli interessant å se hva dere svarer!

6 kommentarer:

 1. Siden hodepinen begynner å avta, kan jeg prøve meg på noen svar denne gangen:

  1) Jeg leser stort sett forfattere fra yngre tid (1960 og fremover), så de færreste har rukket å gå i glemselen. Men jeg vil slå et slag for Finn Carling, en av mine favoritter. Mange kjenner til ham, men få leser ham. Det burde de gjøre.

  2). Forfattere med innovertiss? I alle fall synes de å være en yndet skyteskive for smålige tanker.

  3). Gud - den bibelen er tørre saker. Dessuten Jo Nesbø og Anne B. Ragde. Og jammen synes jeg ikke Franz Kafak er overvurdert også.

  SvarSlett
 2. Okey. Jeg skal komme med noen forslag, selv om sånne spørsmål spontant får meg til å føle meg veldig ubelest.

  1. Andre Brink, kanskje. Har bare lest en bok av ham, så jeg kan ikke uttale meg om hans totale forfatterskap, men jeg skal definitivt lese flere. Og ikke vet jeg hvor bortglemt han er heller, sånn i det store og hele, men jeg har i hvert fall ikke truffet på så mange som leser ham for tiden.

  2. Blir det ikke veldig forutsigbart når jeg skal svare på sånne spørsmål, syns du? Men for å jevne det hele ut litt så kan jeg vel, i tillegg til Roth, også nevne Kazuo Ishiguro.

  3. Her har jeg også flere forslag: Charles Bukowski, John Kennedy Toole og Elfriede Jelinek for eksempel... Fin blanding, ikke sant?

  SvarSlett
 3. Får prøve meg, jeg også:
  1. Jeg har lyst til å tekke fram den kvinnelige nigerianske forfatteren Buchi Emecheta. Hun har bl.a. skrevet "Annenrangs borger". Den leste jeg som pur ung elev i videregående. Den handler om en en nigeriansk kvinne som flytter til London. Hun opplever at hun er annenrangs både fordi at hun er kvinne og fordi hun er afrikaner. Det er et utall år siden jeg leste den, men jeg husker den fortsatt som en veldig sterk roman.

  2. Jeg vet ikke hvem som er mest undervurdert i litteraturhistorien, men jeg syns at italienske Elsa Morante burde nevnes oftere som en stor forfatter. Hennes roman "Arturos øy" er noe av det beste jeg har lest. Så god at jeg ikke helt klarer å sette ord på det.

  3. Mulig at det finnes mer overvurderte forfattere enn det jeg nevner, men noe av det verste jeg har lest de siste årene er Nicholas Sparks' "Three Weeks With My Brother". Den er så tåpelig både i innhold og språk at jeg får helt makk. Hvis de andre bøkene til Mr. Sparks er i nærheten av denne, burde han aldri fått gitt ut skribleriene sine. Syns nå jeg, da...

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !