tirsdag 11. august 2009

Ny Hamsun-dokumentar


Den norske dokumentarfilmen om Knut Hamsuns liv som Knut Erik Jensen har laget, Drømt og opplevet, Knut Hamsun (1859 -1952), vil bli vist i NRK 1 i begynnelsen av september.
Dokumentarfilmen ble første gang vist i forrige uke på Hamarøy i forbindelse med åpningen av det det nye Hamsunsenteret, melder Aftenposten.

6 kommentarer:

 1. Nikolaj Fjelds omtale av dokumentaren i Morgenbladet: http://www.morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090807/OKULTUR/330209852

  SvarSlett
 2. Jeg mindes et gammelt klip fra norsk tv fra 1978-9, hvor Thorkild Hansen, forfatteren af 'Processen mod Hamsun', blev svinet til af intervieweren og en norsk forfatter (tror jeg?). På det tidspunkt var det ikke comme il faut at behandle 'nazisten' Hamsun som et menneske. Kender du klippet?

  SvarSlett
 3. Jeg husker det, Søren.
  En stygg sak! Thorkild Hansen skulle åpenbart settes på plass: "Var Hamsun nazist? Svar JA eller NEI!" skrek de i kor mot dansken.
  Vel, var det så enkelt ville Thorkild Hansen neppe skrevet en bok på nesten 800 sider om emnet.

  Mener å huske at journalisten het Olav Øverland. Med seg på laget hadde han fått en aggresiv bergensk filosof, som jeg nå gudskjelov har glemt navnet på.

  På vegne av mine landsmenn, beklager jeg deres usympatiske opptreden!

  SvarSlett
 4. Søren: Etter å ha fundert litt, har jeg kommet frem til at filosofen het Harald Ofstad.
  Du kan lese om ham her:

  http://www.snl.no/.nbl_biografi/Harald_Ofstad/utdypning

  SvarSlett
 5. Beklagelse modtaget :-) Og tak for info. Tænk hvis det klip lå på nettet. Det er lidt sjovt idag....

  Hamsun er en stor, stor forfatter. Måske var det nødvendigt, at det ikke var en norsk forfatter, der skrev et værk som 'Processen mod Hamsun'? Thorkild Hansens værk falder mellem dokumentar og fiktion (som var hans speciale), hvilket var en genial murbrækker for at forstå personen Hamsun, synes jeg.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !