onsdag 19. august 2009

Moby Dick


Så skal jeg endelig få lest den, da! Dvs. jeg har kanskje lest den før, men det har sikkert vært en skamklippet versjon. Jeg vil ikke betale 450 penger for den, men bestiller den på biblioteket:

"Dette er en stor klassiker, for mange en av tidenes største, som likevel var nærmest ukjent før begynnelsen av det 20. århundret. Først da, med sin voldsomme modernitet, fant den gjenklang i verdenskrigene og revolusjonenes tidsalder.

"Moby-Dick" kan leses som en vanvittig spennende, eventyrlig og altomfattende bok om hvalfangst eller havet. Samtidig er den så mye mer. For utover den spinn gale kaptein Akabs innbitte jakt på den hvite hvalen, utkrystalliserer det seg en annen søken: mennesket, tvunget om bord på en ferd som forblir et stort mysterium. Det handler om tro, tvil og erkjennelsens vesen. Her er det stadig rom for nye fortolkninger.

"Moby-Dick" utkom første gang i 1851. Dette mesterverket foreligger nå i en helt ny oversettelse til norsk med forord av Jan Kjærstad." (Aschehoug forlag)

2 kommentarer:

  1. Tenk å lese Moby Dick. Det er rart. Ikke spør hvorfor, for det finnes ikke en god grunn. Det er bare jeg, Knirk, som synes det er rart.

    SvarSlett
  2. Knirk: Nå som du har tenkt deg om, så spør jeg allikevel: Hvorfor skal jeg ikke lese "Moby Dick" ?

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !