onsdag 5. august 2009

Hva leser DU nå ?


Det spørsmålet stilte jeg for et halvt år siden og fikk ganske god respons. Forhåpentligvis leser dere noe annet nå.

Selv så avslutter jeg Graham Greenes selvbiografiske Noe av et liv ikveld. Den anbefaler jeg alle som liker Greenes bøker: Skildrer hans første 27 år og første famlende forfatterskap med dertil hørende refusjoner. Et plaget sinn, stadig på flukt fra monotoni og kjedsomhet.
Går også videre til bok 2 i Marcel Prousts På sporet av den tapte tid. Det var et slit å komme seg igjennom første bok, som kalles en ouverture til romanverket. Jeg tror man med fordel kan hoppe over den ouverturen og heller eventuelt komme tilbake til den senere. Inneholder den berømte scenen med madeleinekaken, men er ellers blottet for ytre handling. Anne-Lisa Amadous oversettelse er intet mindre enn imponerende. Hennes konservative riksmål kan kanskje virke litt gammelmodig, men det virker så "riktig" i dette verket og ordforrådet er enormt! Det er meningen at Prousts roman skal følge meg noen år fremover, parallellt med annen lesning.

Men altså; Hva leser du ?

19 kommentarer:

 1. Akkurat nå leser jeg: En Maigretsamling av Georges Simenon, med de tre første bøkene om Maigret, bok nummer åtte om Sookie Stackhouse (from dead to worse) og is-slottet av Tarjej Vesaas. Ja, også rødstrupe og snømannen av Jo Nesbø. Jeg liker å holde på med flere bøker på en gang:)

  SvarSlett
 2. Niels Fredrik Dahls Herre.
  Har berre lest nokre få sider, men, jo, eg trur dette kan bli bra.

  SvarSlett
 3. Jeg leser Salman Rushdie; Haroun and the sea of stories.
  Knallbra og morsom.

  SvarSlett
 4. Jeg leser Johan Theorin: Nattefokk, og Viginia Woolf: Mrs. Dalloway.

  SvarSlett
 5. Eg les "Humlehonning" - roman av Torgny Lindgren og "Rømlingen" - noveller av Alice Munro. Begge er veldig gode.

  SvarSlett
 6. Holder på med Fløgstads Grense Jakobselv, egentlig, men i går kveld leste jeg Doktor Glas av Hjalmar Söderberg, en fin, liten klassiker.

  SvarSlett
 7. Jag läser en del uppväxtskildringar från svenskt 70-tal. Just nu håller jag på med "Svinalängorna" av Susanna Alakoski. Dessutom läser jag "Igelkottens elegans" av Muriel Barbery, en absurd fransk berättelse.

  SvarSlett
 8. Milan Kunderas "The Book of Laughter and Forgetting", Olga Grushins "The Dream Life of Suhanov" (en suveren bok!) og Christopher Hithens "God is Not Great".

  SvarSlett
 9. Jeg kjemper med en biografi om Churchill, Warlord av Carlos D'Este. I tillegg, som litt lettere lektyre har jeg akkurat startet på en fantasy roman som heter A Princess of Roumania av Paul Park.

  SvarSlett
 10. "Et annet liv" av Per Olov Enquist. Sjølvbiografi, dog ikkje strengt strukturert. Som mange veit handlar det mykje om alkohol, og korleis han kom seg fri frå grepet. Men det er også eit fint innblikk i svensk kulturliv frå tidleg 60-tal.

  SvarSlett
 11. Jeg læser Harry Kesslers Dagbøger 1932-37. Tysk diplomat, kunstmæcen og socialist.

  SvarSlett
 12. "Ravelstein" av Saul Bellow, "Livet i skogen - Walden" av H.D Thoreau og diktsamlingen "Spilt" av Cecilie Løveid. Litt her og litt der. :)

  Jeg har forresten lekt med tanken å gjøre som deg: lese Proust over år. Foreløpig er det blitt med tanken, gitt...

  SvarSlett
 13. Bübins unge av Mare Kandre efter att ha stått i kö på den ett tag. Horace Engdahl och Ebba Witt-Brattström talade så gott om den i en dokumentär i våras att det kändes som tvunget att läsa den. Och ja, jo, det är nog tvunget att läsa den!

  SvarSlett
 14. "Darwins teori : evolusjon gjennom 400 år" av Erik Tunstad. Veldig interessant. Men sidan kjæresten også les den les eg også "The manual of detection" av Jebediah Berry.

  SvarSlett
 15. Jeg leser Persuasion av Jane Austen, på sengekanten har jeg barneboken Røvet av vikinger av Torill Thorstad Hauger og på ipoden har jeg The Host av Stephenie Meyer.

  SvarSlett
 16. Jag läser Jane Eyre av Charlotte Brontë, en omläsning inför läsningen av sommarens läsecirkelbok Var är Jane Eyre av Jasper Fforde (som jag förvisso också läst förut men vad gör man inte för sin läsecirkel?).

  SvarSlett
 17. Livet en bruksanvisning av George Perec hoppas jag ha mod, lust, ork att läsa för jag vill ju verkligen läsa den...

  SvarSlett
 18. Har vært i Spania noen uker og ble inspirert til å lese 'Death in the Afternoon' av Ernest Hemingway.

  SvarSlett
 19. Leser Kafkas dagbøker, Fernando Pessoa: Uroens Bok, Mircea Cartarescu: Orbitor, Doris Lessing: Den gode terroristen, Merete Morken Andersen: Skriveboka

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !