torsdag 30. juli 2009

Kan dere svare meg på følgende..?


(Jeg regner med at cirka 90% av dere har en Ipod.)
Nå har jeg bestilt min første Ipod. Nærmere bestemt en Apple iPod nano 8GB Yellow. I tillegg bestilte jeg en Denver høyttaler/docking station. Jeg håper de to komponentene trives sammen. Denver er ikke et merke for feinschmeckere, så mye vet jeg. Men det er rimelig og gjennomsnittlig bra. Hadde en Denver DVD-spiller i sin tid, og da fikk jeg mye for penga, for å si det sånn.
Din første Ipod, tenker du. Treiging!, tenker du. Og det er jeg enig i. Men jeg har igrunn hatt lite behov for å ta med meg musikk utenfor husets fire vegger. Når jeg en sjelden gang er på bussen og ønsker å skjerme meg for omgivelsenes støy og skravling, har jeg plugget inn øreproppene til mobiltelefonens radio.

Nå har jeg etpar spørsmål til dere:
* Hvorfra laster dere ned musikken? (Egne CD'er eller fra nett eller hva?)
* Har noen av dere erfaring med å bruke iPoden, kombinert med en høyttaler, slik at det utgjør stuens musikkanlegg? (Blir gjengivelsen tålelig bra?)
Takknemlig for svar.

14 kommentarer:

 1. Eg legg inn eigne cd-ar, låner av andre og kjøper låtar gjennom iTunes.

  Har ikkje docking station sjølv, men venninna mi har, og det var ikkje så verst, trur eg. Men eg trur ho har ein Apple-versjon.

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha for svar, Aina! Begynte å lure på om jeg var mutters alene i verden.

  SvarSlett
 3. Tek det berre to-tre timar utan repons før du byrjar lure på det? ;)

  SvarSlett
 4. Nei, du sier noe! Blir kanskje litt rastløs av dette været.

  SvarSlett
 5. Så fint! Gul iPod blir bra;-). Du har kanskje sett min rosa?
  Har ikke dokkingstasjon, men definitivt planer om å kjøpe en på sikt. Vil ha en kombinert FM-radio og dokkingstasjon. Må starte etterforskning snart...

  Jeg er en lovlyding liten person som kombinerer lovlig kjøpte CD-er med nedlasting fra iTunes. Det funker fint for meg.
  Jeg har Mac. Men det er ikke mer komplisert på en PC blir jeg fortalt.

  Til lykke!

  SvarSlett
 6. Jag har ingen iPod och jag tror inte att jag behöver någon :-)

  SvarSlett
 7. Men iPod er jo så fint! Så mye av masse på veldig liten plass! Musikk, lydbøker, podcast (gjerne radioprogrammer) og hvis man vil: bilder og film.
  Men så er jeg også veldig glad i all slags duppedingser:-).

  SvarSlett
 8. Flott det, bokdama! Din entusiasme virker smittende.

  SvarSlett
 9. God kveld treging.
  Jeg fikk en iPod (skrives det sånn?) for ca. fem år siden (den litt store hvite med 20GB) - og har hatt det fint med den. Musikk legges inn fra CD-er som jeg har kjøpt (eventuelt lånt fra biblioteket) - jeg laster hverken ned musikk, film eller annet snusk, og synes også at andre burde følge mitt eksempel.
  Jeg måtte gå til anskaffelse av en slags docking station (noe billig ræl fra Clas Ohlson) til vårt bryllup - og vi kvittet oss med den like etter. Fullstendig ubrukelig.
  CD-spiller er fint å ha, men iPod eller mobiltelefon er supert på tur.
  Håper du får glede av den.

  SvarSlett
 10. Ja, det håper jeg også.
  Men hvorfor måtte du anskaffe en docking station til bryllupet?

  SvarSlett
 11. Man trengte klassisk musikk til den store middagen, vel. Og siden Stravinskij var død, Bach lå under torv og jord og Mozart var opptatt med "Dølajazz" på Lillehammer, tenkte vi det kunne være lurt med en liten docking station, i motsetning til et stort og stygt stereoanlegg.

  SvarSlett
 12. Jaha! Jo, forsåvidt. Men det finnes jo LEVENDE musikere. Hvor var Philarmonien? Eller i det minste en skarve kammerkvintett eller -pinsett, kunne De vel ha trommet sammen?

  SvarSlett
 13. Jeg lager mp3-filer av gamle CDer som jeg har, slik at jeg fortsatt har den samme musikksamlingen, men i et annet format. Ellers kjøper jeg musikken i iTunes-butikken.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !