fredag 8. mai 2009

Forfatter-debutanter


Jeg vet at det er mang en bokblogger som har/har hatt ambisjoner om å debutere som forfatter. Fortrinnsvis skjønnlitterært.
Det vil være interessant å se resultatet av den meningsmålingen jeg har lagt ut i spalten til høyre. Så vennligst bli med og kryss av du også!

5 kommentarer:

 1. Jeg er ingen ren bokblogger, men jeg har da likevel ambisjoner om litt av hvert: Debutere seksuelt. Debutere som forfatter. Debutere som Deputy Dawg. Etc.
  Fra spøkelser til Halvor:
  Så mye søppel som produseres litterært, er det ikke rart man av og til tenker: Dette kunne jeg gjort bedre! Men så: For en absurd og uoversiktlig mengde gull som er skrevet! Hvorfor, - eller hvordan skal jeg kunne overgå dette?

  Jeg begynte med å skrive for tidsskriftet "Kult" - Vestfolds tidsskrift for kunst, kultur og samfunnsspørsmål-, i 95 eller 96. Skribentvampyren i meg fikk blod på tann så å si. Siden har jeg mer eller mindre jobbet som frilanser ved siden av de mer "ordentlige" jobber jeg har hatt i løpet av min ynkelige karrière.
  I tillegg er jeg så heldig å ha en kone som er redaktør, så jeg har fått flere anledninger til å prøve meg som skribent (les: senke kvaliteten på tidsskriftet), samt fått noen viktige dører åpnet. Det er absolutt ingen tvil om hva jeg best trives med. F.eks.: Jeg jobbet to år som markedsanalytiker, nærmest mot min vilje. Jeg ble sugd tom. I løpet av tiden jeg kastet bort der, snakket jeg heller ikke med én ansatt. Drepende kjedelig, og livsfarlig for mitt sarte sinn. Nei, sitte alene og skrive, det er jobben for meg. Bare vent! Snart blir jeg Se&Hør-journalist ... eller du kan kjøpe boken min.
  Ha en forbrytersk aften.

  SvarSlett
 2. Takk for innsyn i et sart sinn.
  Antagligvis første gang jeg hører om en som gifter seg til skriveoppdrag. Men ekstreme tider krever ekstreme tiltak fra frilansere.
  Kanskje du klikket på "Jeg gir meg aldri!"?
  Jeg vil mye heller kjøpe boka di, enn å lese Se & Hør.

  SvarSlett
 3. Som vanlig er det vanskelig å finne ETT svar som passer helt i en sånn meningsmåling. Men hvis jeg får legge til ordet "nok" så passer alternativ nummer fire. Altså jeg "Har ikke lyst nok".

  SvarSlett
 4. Hehe. Ja, det var utelukkende nettopp det jeg hadde i tankene. Siden har alt blitt så meget verre.

  SvarSlett
 5. Synd at Spectatia ikke har lyst nok. Tror at hun kunne ha blitt en riktig god forf. !

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !