onsdag 15. april 2009

Krimlitteraturens "konge på hau'en"


«Kriminalfortellingen har eksistert til alle tider, så lenge mennesker har levd i organiserte samfunn og individer har satt seg ut over dette samfunnets skrevne og uskrevne regler. Ifølge Bibelen ble som kjent det første mord begått i annen generasjon av menneskeheten. Historier om forbrytelser, om illgjerningsmenn og deres forfølgere, sanne og oppdiktede, er blitt fortalt så lenge det har eksistert fortellerkunst.» (Sitat: Nils Nordberg)

Nils Nordberg har i en mannsalder eller to vært, og er, en utrolig kunnskapsrik og begeistret veiviser i krim- og spenningslitteraturens verden. Vi så han første gang på TV som ung deltager i "Kvitt eller dobbelt". Emne: Sherlock Holmes. (Jeg kan ikke ha vært gamle gutten da, men husker det godt.) Nordberg kunne alt!
Dessuten; mannen skriver forbasket godt. Hvis du er lei av krim som sjanger, anbefaler jeg deg å lese en av de mange antologiene Nils Nordberg har redigert.

2 kommentarer:

  1. Leste i to av dem, blant annet den på bildet, før påske, da jeg skulle oppdatere meg om Poe og den første krimfortellingen, Mordene i Rue Morgue. Flotte saker. Visste forresten ikke at Nordberg hadde deltatt i Kvitt eller dobbelt.

    SvarSlett
  2. Det er vel fordi Lille søster var så veldig liten dengang da.

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !