tirsdag 28. april 2009

Bare en liten situasjonsrapport


Som blogger har jeg fullstendig bevegelsesfrihet. Jeg blogger om hva jeg vil og når jeg vil. Hvis det er noen begrensninger, så har jeg selv sørget for at de er der, siden jeg kaller meg "bokblogger". Men da alt mellom himmel & helvete også finnes mellom bokpermer, gir det meg Lebensraum på nett så det holder. (Unnskyld uttrykket, men jeg leser om Hitler for tiden.)
Idag kan jeg f eks skrive om Fritt Ords meget lite populære tildeling av en pris til Nina Karin Monsen. Men nei, jeg vil ikke det. Tror ihvertfall jeg vil vente med det til stormen i vannglasset har stilnet.
Jeg kunne kanskje heller følge Lyrans oppfordring om å nevne tre gode bøker om lesning. Men siden de beste bøkene allerede er behørig omtalt av andre bokbloggere, (se mitt forrige innlegg), - så kommer jeg ikke på noe å bidra med.
Nei, ikveld vil jeg heller se film! På NRK går Mord på Nilen med Peter Ustinov som Poirot. Den har jeg sett etpar ganger før; det får holde. På TV2 Zebra går The Two Jakes der Jack Nicholson både har hovedrolle og regi. Den har jeg også sett. Og husker den som en blek oppfølger til Chinatown.
Dermed blir det DVD. Nærmere bestemt Prosessen (basert på Franz Kafkas roman) i regi av legendariske Orson Welles, og med Anthony Perkins som Josef K.
Har en mistanke om at denne cinematiske godbiten fra 1962, kan danke ut det meste av TV'ens filmtilbud.
Og filmen, mine damer & herrer, har jeg lånt på biblioteket.

8 kommentarer:

 1. Ved første øyekast trodde jeg det var et bilde av Stig Sæterbakken, du ser likheten? Beste film av Welles er forøvrig "Touch of Evil". Vennlig hilsen Nina Karin Kakemonsen.

  SvarSlett
 2. Kjære fru Kakemonsen: Jeg tror unge Sæterbakken må føye noen kilo til sin korpus for at vi skal øyne likheten. Nærmere bestemt ett hundre.

  SvarSlett
 3. Haha! Visst ligner han da Sæterbakken.

  SvarSlett
 4. HA!Idag har vi nådd bunnen med våre kommentarer.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !