fredag 13. februar 2009

Litterær quiz # 17


For en gangs skyld nynorsk i quizen. Men vel å merke oversatt til nynorsk.
Det er ingen roman denne gang, så jeg spør simpelthen om hvem som har skrevet dette:
"Han drøymer, tenkte Cloquet, som stod over han med revolveren i handa. Han drøymer, medan eg eksisterer i røynda. Cloquet hata røynda, men han visste at det var den einaste staden han ein kunne få seg ein god biff. Han hadde aldri før teke eit menneskeliv. Rett nok hadde han skote ein galen hund, men først etter at den vart sertifisert som galen av ei psykiatergruppe. (Hunden fekk diagnosen manisk depressiv etter at den hadde prøvd å bite av nasen til Cloquet og ikkje klarte å slutte å le etterpå.)
I draumen sprang Brisseau glad mot moras utrstrekte arm på ei solfylt badestrand, men nett då han skulle til å omfavne den gråtande, gråhåra dama, vart ho forvandla til to kuler vaniljeis. Brisseau stunde, og Cloquet senka revolveren. Han hadde kome inn gjennom vindauget og stått bøygd over Brisseau i over to timar, uten å greie å trykkje på avtrekkjaren. Ein gong hadde han til og med spent hanen og sett pistolen rett mot Brisseaus venstre øyre. Men så høyrde han ein lyd utanfor døra og hoppa inn bak kommoden, medan revolveren framleis stod fast i øyret på Brisseau."

4 kommentarer:

 1. Aaaahhh! Woody Allen: "Side Effects", am I right?

  SvarSlett
 2. You are så right, atte!
  Og dermed var den quizen unnagjort...

  SvarSlett
 3. Den er så sjuk, den tekstsamlingen der. Har du lest boka som kom ut på Tiden for noen år siden? "Utdrag fra Allen-papirene og andre historier"? Kan anbefales.
  God helg!

  SvarSlett
 4. Jadda. Jeg er visst helt fredagsblind. Teksten ER jo fra den samlingen, nå sitter jeg med den her ;)

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !