onsdag 18. februar 2009

Hva leser DU nå ?


Med denne posten hermer jeg etter Glamourbibliotekaren og spør rett & slett mine lesere om hva de leser.

Selv leser jeg litt her og litt der i flere bøker for tiden. "Glenkill" (en sauekrim) av Leonnie Swann, er jeg i gang med. Har lest over halvparten av "Marsfioler" av Philip Kerr, men tror jeg gir opp den til fordel for hans mest kjente bok: "Kodenavn Wittgenstein". Den har jeg lest før, og er litt spent på om den tåler et gjensyn.
Dessuten ligger "Mesteren og Margarita" av Mikhail Bulgakov og venter.

Men altså: Hva leser du?

10 kommentarer:

 1. Jeg er inne i en dansk stim, tror jeg. Etter akkurat å ha avsluttet Knud Romers "Den som blunker er redd for døden" er jeg dypt inne i Jens Smærup Sørensens "Merkedager".

  SvarSlett
 2. "Døde menn går i land" av André Bjerke. Den Katolske kirkes katekisme, utvalgte portrettintervjuer av Niels Chr. Geelmuyden, samt ymse filosofiske/teologiske tekster (Hegel, Marx, Aquinas), samt noen essays av Reinhold Niebuhr. Fullstendig suppe, med andre ord.

  Tilbake til topp-10 bøker: Jeg ville nok enkelt ha fått plass til Bulgakov; en komplett roman på flere måter. Gled Dem, kjære Dipsolitterat. Gled Dem!

  SvarSlett
 3. Jeg leser to bøker: "Nesten evig" av Alice Sebold, og "Skagerrak" av Hilde K. Kvalvaag. Den første kjeder meg litt, den andre gleder jeg meg til å fortsette på.

  SvarSlett
 4. Nå leser jeg Jan Brendalsmo: "Kirkebygg og kirkebyggere. Byggherrer i Trøndelag ca 1000-1600". Holder ikke på med noe skjønnlitterært akkurat nå, men skal på biblioteket i morgen. Der ligger disse bøkene og venter på meg: Travis Holland: "Arkivarens fortelling", Philip Roth: "Hvermann", Bernhard Schlink: "Høytleseren" og Gregory David Roberts: "Shantaram".

  SvarSlett
 5. "New moon" av Stephenie Meyer og "Under the Jaguar Sun" av Italo Calvino. På vent er "Doktor Glas" av Søderberg og "Lud-in-the-mist" av Hope Mirrlees.

  SvarSlett
 6. Har akkurat startet på "Huset ved moskeen" av Kader Abdolah. Øverst i hylla ligger " La den rette komme inn" og "Veien" og venter på meg.

  SvarSlett
 7. The Vengeance of Rome av Michael Moorcock. Fjerde bok i en fantastisk serie historiske romaner fra mellomkrigstiden.

  SvarSlett
 8. Salamanderkrigen akkurat nå, og så står Kaptein Nemos bibliotek på listen.

  SvarSlett
 9. Kul att du läser Glennkill!!! Vad tycker du så här långt?

  Själv läser jag A Vengeful Longing av Morris, Prins Annorlunda av Sören Olsson och hans fru plus Erövraren av Jan Kjaerstad. Förutom kurslitteraturen förstås.

  SvarSlett
 10. Jeg har oppdaget Sigmund Jensen og leser Hvite dverger. Svarte hull. helt fabelaktig!! Gleder meg til å kaste meg over hans siste, Tiberiusklippen.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !