lørdag 21. mars 2015

Jens Bjørneboes "trøstesuppe".





BJØRNEBOES FISKESUPPE

Etter å ha handlet i følge nese, øyne og følsomme fingertupper en rekke sorter fisk som du skjønner kommer til å klinge godt sammen i gryta - det kan være litt hvitting, torsk, pir, osv. - kjøper du litt muslinger (eller blåskjell), små blekksprut (hvis de har). ...og reker; reker hører hjemme i enhver ordentlig trøstesuppe. Litt sjøkreps - og ellers hva de måtte ha på fisketorget eller hos fiskehandleren. Ta dette med hjem, rens det og legg til side. Nå... er du klar:
Masse olivenolje (extra virgin) i den store, sorte gryta (vi antar at forfatteren her mener den av jern)
Hemningsløse mengder hvitløk (Når dette varmes opp, kan du frese fisk, reker, blekksprut littegrann, og så ta opp og legge til side)
•Masse persille
•Salvie
•Basilikum (og litt krydder og urter som du måtte ha for hånden og som du skjønner vil passe...)
•Tomater, 5-6 stykker
Kok godt, så det blir en tykk, oljet grøt av tomater med grønt
Legg i fisken, blekksprutene, muslingene, rekene med mer
Fyll på med hvitvin til fisken (mm) er dekket
Kok grundig og lenge •Salt og pepper
•Etterfyll med hvitvin, men pass på: Suppa må under ingen omstendigheter bli tynn!
Server slik at hver tallerken får sin del av fisken, rekene osv.


Jeg vil se den sorg som den ikke drukner!

---

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !