onsdag 1. september 2010

Wandrup om Lagercrantz

"I sin bok Om konsten att läsa och skriva (1985), belyser Olof Lagercrantz i enkle, gode setninger litteraturens fortryllelse fra de forskjelligste vinkler. Lagercrantz var opprinnelig poet, men begynte å skrive bøker om diktverk som fascinerte ham - om forfattere som Dante, August Strindberg, Stig Dagermann, Nelly Sachs, Joseph Conrad, Marcel Proust, James Joyce og Gunnar Ekelöf. Han gjorde bøker om lesning til en egen sjanger. I stedet for å lese 30 bøker leste han den samme boka 30 ganger. Og hver gang oppdaget han noe nytt. Det er ikke bare å skrive bøker som kan være en skapende virksomhet. Å lese kan også være en kunst. Lesningen ble en form for meditasjon, en utrettelig jakt på innsikt og atter innsikt."
Fredrik Wandrup: "Wandrups valg - 333 boktips" (2008)

5 kommentarer:

 1. Olof Lagercrantz´ bok om August Strindberg är en verklig pärla. Som en ask "chokladpraliner". Man njuter av varje mening, varje ord, ja nästan varje bokstav. Det är en av de bästa biografier jag läst. Och den tål att läsas om, flera gånger!

  SvarSlett
 2. Som jeg skulle ha sagt det selv, Kat! (Hvis jeg hadde snakket svensk...)

  SvarSlett
 3. Jeg stiller meg i rekken, helt enig!

  SvarSlett
 4. Jeg fant bloggen din helt tilfeldig i dag. Jeg søkte etter Prøysens Venner, der du dukket opp på en av undertitlene.
  Nå har jeg lest en god del av dine innlegg, og fant mange av dem interressante, så jeg bestemtemeg for å bli en "følger."
  Du har en fin blogg, så jeg kommer sikkert til å titte innom med uregelmessige mellomrom.
  Når det gjelder dagens innlegg, er jeg helt blank på forfatteren...men heldig går det an å lese seg opp på nesten alt mulig.
  Takk for en trivelig lesestund.

  SvarSlett
 5. Hyggelig at du fant meg, Caroline!

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !