torsdag 15. april 2010

Dikterhjem


Også denne fikk jeg med meg hjem fra loppemarkedet. På Bokkilden koster den i underkant av 300 kr. Jeg betalte en tier.
Ført i pennen av Francesca Premoli-Droulers, og meget vakkert fotografert av Erica Lennard, forord av Marguerite Duras. Boka er også oversatt til norsk, og har da fått tittelen 'Dikterhjem'. Vi besøker tyve verdensberømte forfatteres hjem: Blixen, Hamsun, Hemingway, Faulkner, Moravia, m.fl. Men jeg må innrømme at det her også er forfatternavn jeg knapt har hørt om før: Jean Giono, Carlo Dossi, Pierre Loti. Mange av dem har bodd riktig herskapelig. Andre, som Dylan Thomas, mer spartansk. Ingen av dem har ordinære hjem. Hjemmene og interiørene sier mye om dikternes personlighet.
Dette er mer enn en overfladisk coffee-table book, fordi tekstene er velskrevne små essays om den enkelte forfatter. Herlig å kunne slenge seg ned på sofaen og bla, titte og lese i denne boka!

I tillegg kjøpte jeg Stephen King's Misery ('Kidnappet') som jeg ga til min gamle mor. Mutter'n er 88 år, og leser vel ellers aldri spenningsbøker, - men denne lever hun seg så inn i, at hun må klype seg selv i armen når det er på sitt "verste". Jeg syns det er flott at hun fortsatt er klar i toppen og at hun fremdeles kan la seg begeistre av leselykke!

5 kommentarer:

 1. Å, den var fin. Et slikt funn skulle jeg også gjerne gjort. Heldiggrisen du!

  SvarSlett
 2. Denen boka skulle jeg også gjerne ha funnet.

  SvarSlett
 3. Denne boka fant moren min i en søppelkasse for en tid siden. Flott bok. Fy fy til den som kastet den.

  SvarSlett
 4. Snadder! Jeg har slike bøker under etikketen litterære interiører. Syntes det er spennende å se hvordan forfatterne bodde og hvor de skrev. Skal holde utkikk etter denne, ser ut til å være en liten perle!

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !