lørdag 28. november 2009

Førjulsfunderinger


(En liten bagatell av en post.)
Tenker litt på julegaver. Og det ække bare, bare... Folk flest har det meste. Men duverden så mye mer jeg ville ha satt pris på en bokgave fra et antikvariat, fremfor en av årets bestsellere! Bare synd at det vanligvis ikke blir regnet som "god tone". Ikke i min familie, ihvertfall.
Jeg mener det ligger mye mer omtanke bak et antikvariatkjøp, enn at jeg blir sittende med 3 stk Dan Brown på julaften.
Jaja, - bare så dere vet det!

6 kommentarer:

 1. Det slår meg alltid som ironisk at givers idé om hva "riktig" er kan gå på tvers av mottakers ønske.

  Jeg har alltid vært bibliofil, og som barn (og nå som voksen) kunne jeg ikke tenke meg en bedre gave enn bøker. Drømmen var et eget bibliotek. Men dette virket høyst absurd for min kjære bestemor, så hun foretrakk å rette opp mine villfarelser ved heller å kjøpe ting jeg ikke slett ikke ønsket meg. Og slik går det. Du pepres med Dan Brown og jeg fikk skapet fullt av leker jeg sjelden lekte med.

  SvarSlett
 2. Jeg trøster meg med å gi bort bøker til jul. Og så kjøper jeg noen til meg selv på antikvariat som jeg pakker pent inn og legger under treet. Til Janke fra nissen, til Janke fra bikkja. Det er disse to som har forstått hva jeg ønsker meg :-)

  SvarSlett
 3. Vilket underbart foto. Jag håller för övrigt fullständigt med dig om bokpaketens innehåll ... (vad jag önskar i dem d v s).

  SvarSlett
 4. Eg er så enig! Eit år ønskte eg meg ei bestemt bok- eg hugser ikkje kva for ei- men eg fekk Berlinerpoplene av ei som sa "Eg fann bare den andre boka di brukt, og du kan jo ikkje få brukte julegåver - men det er i alle fall ei bok". Ei bok er ikkje ei bok. Og boka er like god om ho er brukt eller ny!

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !