søndag 2. mars 2008

Dette er ingen bokanmeldelse!


Jeg har slått ihjel noen timer med å lese Torgrim Eggens Manhattan. Det var ikke bortkastet tid.
Boka er meget underholdende og velskrevet. Jeg ble overrasket og imponert over forf'ens ordforråd. Du merker det på hver side; selv om dette er en journalists tema, så er det skrevet av en dreven skjønnlitterær håndverker.
Jeg tror Eggen hadde det moro da han skrev boka, og jeg hadde det moro da jeg leste den. Hans kunnskaper er omfattende og hans begeistring er smittende. Jeg vet mye mer om New York og Manhattan nå enn hva jeg gjorde. Enda så amerikanisert jeg er ifra før.
Kort sagt: Anbefales.
PS: Jeg får ikke lyst til å reise dit av den grunn. Men dét er ikke forfatterens skyld. Ingen bok i verden, ville ha fått meg til å reise til New York.

4 kommentarer:

 1. Kvifor ikkje lyst å reisa til NY ? Eg synest byen verkar tiltrekkjande... Har også lese denne boka, - like mykje for å få meir lyst til å reisa. Og boka var fin den. * Det er heilt fair enough at C. ikkje vil til NY, men kan han seia litt meir om kvifor ikkje ? (Jarle)

  SvarSlett
 2. Jarle: Delvis fordi jeg har en mengde fordommer om at det er en aggressiv og støyende storby. Det tiltaler meg lite.
  Dernest fordi det er så mange byer som jeg ennå ikke har sett. Som Budapest eller Praha. Skal jeg ut og reise, vil jeg heller dit!

  SvarSlett
 3. ok - akseptert. Men eg er litt i tvil om det er ein agressiv by. Eggen gjev eit anna inntrykk og eg har også sett nokre fjernsynsprogram. Etter som eg har forstått har der skjedd ei endring på 90-talet (Guiliani). På meg verkar den venleg. Kan nokon som har vore der koma med innspel ? Om Praha: eg har vore der... absolutt reis dit, men pass deg utpå natta, when all the animals come out.. (Jarle)

  SvarSlett
 4. No fekk eg lyst til å lese Manhattan. Har elles hatt stor sans for det meste eg har lese av Eggens skjønnlitteratur. Takk for fin blogg. Eg har nett oppdaga han.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !