fredag 1. februar 2008

Litterær quiz no:9


Riktig svar på forrige spørsmål var "Dracula" av Abraham "Bram" Stoker. Og det tok tehmemelck på strak arm. For de som bare har sett Coppolas film eller en av de mange latterlige filmene med Christopher Lee i hovedrollen, så anbefales romanen på det mest iskalde!

OK, vi trår til igjen:

Om igjen så han den forunderligste av landingsplasser, denne blendende komposisjon av fantastisk arkitektur som republikken lot de sjøfarendes ærbødige blikk møte når de nærmet seg byen: palassets eterisk prakt og Sukkenes bro, søylene med løve og helgen ved kaien , eventyrtempelet med sin prektig fremtredende fløy, utsynet mot portalen og kjempeuret. Og mens han sto og så på, tenkte han på at det å komme til A. over land, med jernbanen, det var som å tre inn i et palass gjennombakdøren. Man skulle ikke komme til denne den usannsynligste av byer på ånnen måte enn han nå kom: med skip over det stolte hav.


Roman OG forfatter, takk.

4 kommentarer:

 1. Ja vi eg jo i Venezia trolig, Sukkenes bro, og Venezia var selvstendig republikk til litt før 1800. Men så kommer jo jernbanen inn, så det må være senere. En som har vært ut og kommer tilbake ? En eventyrer ? (per)

  SvarSlett
 2. Byen er riktig, Per. Men eventyrer, neppe. Du kan heller si han er ute på sitt siste eventyr. (Og da har jeg sagt ALTFOR mye.)

  SvarSlett
 3. En Mann-lig forfatter, tenker jeg...

  SvarSlett
 4. He-he, Spectatia. Dét er jenta si, det! Alltid like finurlig i sine svar.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !