fredag 1. februar 2008

Hva skjer med Stabelhuset?


I småbyen ligger "Fredrik Stabel(s) & Avistegnernes Hus". Det har eksistert i snart 10år. Ofte har man vært nødt til å ty til nødhjelp fra kommunen. Noe jeg synes har vært vel anvendte penger. Men nå ser det ut til at det spøker for den videre driften. Det vil være usigelig trist om man må stenge dørene for godt.

Jeg har sakset flg. fra nettavisen badebyen.no:
Avistegnerne er ute av styret ved Fredrik Stabel & Avistegnernes hus. Nå har også Stabel-familien varslet at de trekker seg ut. Politikerne i Frogn er derfor veldig usikre på hva som skjer videre.
På onsdagens formannskapsmøte orienterte ordfører Thore Vestby om situasjonen ved Stabelhuset og at to sentrale aktører har trukket seg ut av styret.–Jeg finner det viktig å stille spørsmål om hva som blir igjen. Dette er tross alt et prosjekt vi bevilger penger til, sa ordføreren.–Vi har vurdert denne institusjonen som et aktivum for Drøbak. Men nå må vi se på hva dette vil bety for driften. Uansett bør vi ta initiativ til et møte med styreleder. Det vil være tragisk hvis dette stedet blir lagt ned, supplerte Svein-Eirik Moen (Ap).– Vi bør også ta kontakt med Akershus fylkeskommune slik at ikke også de trekker seg ut og at Frogn kommune blir sittende alene, sa Jørn Beldring (H).–Stabelhuset er inne i en overgangsperiode hvor det jobbes med at Follo museum skal overta ansvaret. Og ved å komme inn under denne paraplyen så vil huset få helt andre rammebetingelser. Dette får man imidlertid ikke til før 1. januar 2009, forklarte Kirsti Birkeland (H).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !