tirsdag 5. februar 2008

Litterær quiz no: 12


Forgjeves forsøker man å tie ihjel min spørrelek med likegyldighet! Det går jo ikke. Nå får dere bli med her, folkens! Her er et nytt text-utdrag:
"Har De mistet merket?" spurte en liten rød og gul djevel bak meg, med skingrende stemme. "Da, kamerat, kan du få mitt", og han rakte det allerede frem mot meg. Mens jeg mekanisk tok imot det og vendte og dreiet det mellom fingrene, trakk den lille fyren seg fort tilbake.
Men da jeg holdt den runde, lille pappmynten opp foran øynene for å lese nummeret, ja, da sto det ikke noe tall på den, men et utydelig rabbel med gnidret skrift. Jeg ba garderobemannen om å vente, stilte meg opp under den nærmeste lampetten og leste. Med små, uregelmessige, nesten uleselige bokstaver sto det skrevet:
I natt fra klokken fire i det magiske teater
- bare for forrykte -
Entré koster forstanden.
Ikke for enhver. Hermine er i helvede."

Roman OG forfatter, takk!

3 kommentarer:

 1. Det er da ikke snakk om å ignorere denne morsomme spørreleken, cox. Men noen ganger er jeg helt blank. Ikke denne gangen, heldigvis. En av mine store leseopplevelser, dette, fra et språkområde jeg har stor sans for. Lite snakk om denne forfatteren i dag, slår det meg, med tanke på hvor sentral han var i sin tid. Nobelprisvinner, kan man røpe. Boken du siterer fra, er ikke hans mest sentrale verk og ikke det som nevnes først, men det spørs likevel om ikke denne, tilgjengelig som den er, er den som er mest lest. Hovedverket hans tror jeg nemlig mange har begynt på, og gitt opp. Men ikke så med denne boken. Tittelen inneholder et firbent vesen. Tror ikke jeg skal si mer.

  SvarSlett
 2. Dén tok du jo glatt!
  For dem som ennå ikke har en anelse: Et rockeband tok navnet sitt fra tittelen på denne romanen.

  SvarSlett
 3. Jaha! Da var det den som ble til filmen "Danser med ulver". ;-)

  Hadde ikke peiling fra begynnelsen av denne gangen heller, men det er mange av bøkene i quizene dine jeg blir nysgjerrig på å lese.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !