lørdag 8. september 2012

Favoritt-roman ?Bokbloggerne har lest mye igjennom livet, og kanskje er det vanskelig å plukke ut EN roman !
Men jeg spør dere altså:

Hvilken bok/roman er den beste du noensinne har lest ?

Hvis du har lest boka flere ganger, så er det en god indikasjon på at nettopp den er favoritten.

Hvis jeg skulle velge, er "Mysterier" av Knut Hamsun en av de første som faller meg inn. Jeg finner stadig nye ting i den romanen. Og da jeg leste et essay av Johan Borgen om Nagel, leste jeg romanen med helt andre "briller".---


18 kommentarer:

 1. Nei, jeg klarer ikke å velge en bok, til gjengjeld velger jeg tre korte romaner. Jeg beundrer nok evnen til å fatte seg i korthet og heller la det være mye undertekst. Tekster som ikke spiller på leserens evne til å finne fram til underteksten, men i stedet mater leseren grundig med hver detalj, kjeder meg som regel. Nåvel, nok prat (!), her er mine utvalgte på delt førstplass: Marquez:Ingen skriver til obersten, Enquist: Styrtet engel og Fosse: Morgon og kveld.

  SvarSlett
 2. Jeg synes det er vanskelig å velge kun én, for det er så mange som har virket inn på meg. Skal jeg forsøke meg på bare en, blir det nok Stormfulle Høyder av Emily Bronte. Nå leser jeg sjelden bøker flere ganger, men jeg har lest Sagaen om Isfolket flere ganger - ikke flaut å innrømme det. Det er nok en av få verker som jeg har gjort det med.

  SvarSlett
 3. Eg synest og det er vanskeleg å velje ein favorittroman. Men Morgon og kveld av Jon Fosse og Mnem av Simon Stranger er dei to det står mellom. Trur eg. I alle fall akkurat i dag. (Æsj, idet eg hadde skrive ned desse to kom eg til å tenke på Tarjei Vesaas, og kom fram til at eg trur ikkje eg klarer å plukke ein favoritt, likevel).

  SvarSlett
 4. Översten får inga brev av Marquez gillar jag också. Men allra bäst är Barabbas av Pär Lagerkvist.

  SvarSlett
 5. Jeg tror jeg må si Hellemyrsfolket, men Blikktrommen av Gunther Grass slåss om førsteplassen.

  SvarSlett
 6. Bjørg: hehe.... morsomt og ærlig skrevet !
  Lyran & Bokofilla: Nei, det ER vanskelig å plukke ut kun én ! Men gudbedre (!) det er ikke lett stoff dere velger som favoritter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Når man først skal komme med The One & Only må man jo trå skikkelig til:)

   Slett
  2. Jammen, ærlig talt... Ei einaste bok!?

   Slett
  3. Ærlig talt; JA, Bjørg! Vet at det var et vanskelig spørsmål! Men interessant å se svarene, allikevel.

   Slett
 7. Enquist: Nedstörtad ängel
  Kanskje?

  SvarSlett
 8. Jeg er så fryktelig dårlig på å rangere ting, og å bestemme seg for én favorittbok kjennes umulig.
  Om jeg skal velge boka jeg har lest flest ganger, er det ingen som slår "Lord of the Rings". Men jeg tror ikke lenger jeg kan si at det er favorittboka mi.

  Jonathan Safran Foers "Extremely Loud and Incredibly Close" gjorde veldig inntrykk da jeg leste den.
  Alternativ blir det Thomas Espedal, og jeg tror faktisk min favoritt er "Biografi/Dagbok/Brev" - noe som selvsagt er juks fordi det er tre bøker samlet i én i den utgaven jeg har.

  SvarSlett
  Svar
  1. Foer si bok har eg og akkurat lese og ho gjorde inntrykk på meg og.

   Slett
 9. Som så mange andre klarer jeg ikke å velge meg ut bare en bok. Jeg har flere favorittbøker som peker seg ut av ulike grunner og dette er noen av bøkene som befinner seg på min liste: Persuasion av Jane Austen, Jellicoe Road av Melina Marchetta, Boktyven av Markus Zusak, Tonje Glimmerdal av Maria Parr, To Kill A Mockingbird av Harper Lee, Ender's Game av Orson Scott Card og On Cecil Beach av Ian McEwan.

  SvarSlett
 10. Jeg ser jeg har funnet en felles Hamsun-fan her! Min desiderte favorittbok gjennom tidene kan jo ikke bli noen annen enn "Sult". Jeg har lest den flere ganger, og blir like imponert hver gang. Har Hamsuns samlede i hylla, men jeg skal innrømme at jeg ikke har kommet meg gjennom absolutt alle enda. Men så er jeg jo bare 27 år enda også, da.. :) Leste forøvrig min første Hamsun-roman som 12-åring. Det var "Markens grøde".

  SvarSlett
  Svar
  1. Karen: Imponerende å lese en såpass "tung" bok som 12-åring !

   Slett
 11. Jeg ser at du spør etter den beste romanen man har lest,men jeg velger i stedet den beste boka jeg har lest. Det er uten tvil Stefan Zweigs "Verden av i går". Det ryktes at noen skal gi den ut på nytt, og jeg ser frem til at flere skal oppdage denne fantastiske boka!

  SvarSlett
 12. Jeg er en typisk om-igjen-leser, og det er ikke kvaliteten det kommer an på (Hvor mange ganger har jeg ikke lest "Grevinnen går kjøkkenveien" av gud hvet hvem, eller Agata Christie sine krimmer- haugevis av ganger.

  MEN
  en bok jeg har lest, kun en gang, for ca halvannet år siden, og den har steget høyere og høyere i min bevissthet siden. Jeg har faktisk tenkt den umulige tanken: "det er den beste..." Boken er "The Road" av Comrac McCarty. Et så nakent prosjekt, så intenst gjennomført, en sånn hjerteskjærende balanse mellom håp og håpløshet.. JEg tenker boken utforsker i sin aller, aller ytterste konsekvens: hva er et menneske? Og hva er det å være mennesklig? Og finnes det håp når absolutt alt håp er ute?
  Den romanen er fantasktisk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med Solveig, 'The Road' må bare med,da er jeg oppe i fire, men det er bra til meg å være når jeg står midt i godteributikken!

   Slett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !