torsdag 5. august 2010

På TV ikveld ("Mein kampf")

Dette vil jeg se!
NRK2 kl. 20.30. "Dokumentar. Adolf Hitler skrev «Mein Kampf» mens han satt i fengsel i 1924. Dette var hans hovedverk og ble det ideologiske manifestet og politiske programmet til nasjonalsosialismen og nazismen. Filmen forteller historien om denne omstridte boken som er forbudt å trykke i nye utgaver i Tyskland."
Det er ikke riktig at Adolf Hitler skrev denne boka da han satt fengslet. Han dikterte den, og den lojale Rudolf Hess fungerte som sekretær. Boka ble solgt i formidable opplag. Ikke fordi den var så glitrende godt skrevet, men fordi det var en selvfølge i Det 3. rike at man kjøpte den når man meldte seg inn i NSDAP. Den var også en nærmest obligatorisk gave til nygifte.
Dessverre var det ikke så mange som gadd å lese den. "Dessverre", fordi det står her svart på hvitt; hans jødehat, hans ønsker om Lebensraum for Tyskland, osv. Det er et unikt historisk dokument som absolutt bør trykkes opp på ny! Ingen - med fnugg av forstand - vil føle seg tiltrukket av (ny-)nazismen av å lese dette makkverket!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !