tirsdag 22. juni 2010

Sommerferie ?

Idag spør jeg: Hvor skal du tilbringe sommerferien ? Og hvilke bøker tar du med deg ?

9 kommentarer:

 1. Sammentreff, faktisk sitter jeg akkrat og tenker på dette, vi reiser på feire i natt og jeg har ennå ikke bestemt meg
  - for hva, hvor mange osv.

  Jeg har fremdeles Havets Katedral halvhørt på mp3, men det er ei gå-bok, litt for stillestående, men passer bra når jeg gjør andre ting.
  - ellers tror jeg det blir det jeg har liggende av registrerte engelske bookcrossingbøker - da kan jeg legge dem ifra meg når jeg er ferdig (og ta med nye hjem :-)

  Balansekunst, Song og Solomon og Zadie Smiths Autographman (eller noe sånt), tror jeg + noe fantasy hvis jeg må drukne ut turbulens og motordur + Hjorths Drama med Hilde.

  Det får holde :-), skal bare være borte i 2 uker.

  SvarSlett
 2. Jeg vet ikke om det blir ferie i år, jeg har plutselig fått litt flere frilansoppdrag enn planlagt for sommeren. Men sommerlektyren er likevel i hus, og jeg satser på variasjon. Noe kjøpt, noe lånt:

  * "Det liberale dilemma" av Skjervheim.
  * "Juni, september, oktober, mai" av Gjeitanger.
  * "Other Colours" av Pamuk
  * "The Lacuna" av Kingsolver
  * "Tegn til kjærlighet" av Kjærstad
  * "Zen in the art of writing" av Bradbury
  * "Gjennom ordene" av Cardinal
  * "Sikadene" av Klippenvåg
  * "Dikterhjem" av Premoli-Droluers (takk for tipset!)

  Om alle blir lest i sommer vil tiden vise, men det er i alle fall dette som ligger på vent.

  SvarSlett
 3. Det er så alt for lenge til ferien. Skal jobbe helt til 16. juli før vi pakker bilen og kommer oss avsted.

  I år skal vi: Til Tønsberg på Slottsfjellsfestivalen. Så videre: Stockholm, Helsinki, Turku (Mummiland), Stockholm. Gleder meg til å se Finland skikkelig. Blir bra for både store og små å besøke Tove Janssons verden.
  Snartur hjemom før vi drar til Ålesund og Giske for å oppleve www.verdensbestefestival.no sammen med gode venner. Så til Trondheim for noen dager der eller på hytte på Roan (væravhengig).

  Sommerlektyre blir sannsynligvis Ken Folletts Fall of Giants (som jeg foreløpig bare har åpnet såvidt. Kommer på eng og norsk i høst) og Lars Saabye Christensens nye roman Bernhard Hvals fornakkelser (lanseres i august). I tillegg til at vi i familien leser oss opp på Mummitrollet i gamle retroversjoner fra min manns barndom. Sweet!

  SvarSlett
 4. Jeg skal bare være hjemme og bygge (og flytte inn i - Jippi!) nytt hus. Men jeg skal også innom www.verdensbestefestival.no, eller Sommerfesten, som vi kaller den. Endelig skjer det noe her jeg bor:)

  Min sommerlektyre er: Min kamp 5 - Knausgård, Bokbindersken - Starling, Morgon og kveld - Jon Fosse, Madame Bovary - Flaubert, Morgen i Jenin - Abulhawa. Hvis jeg rekker alle disse da.

  SvarSlett
 5. Har akkurat kommet hjem fra en ukes ferietur på Malta (forøvrig et reisemål jeg kan anbefale varmt). Hva jeg leste der, kan du lese om her:
  http://elbakken.blogspot.com/2010/06/sommerlesning.html

  Nå skal jeg jobbe to uker før jeg har tre nye uker fri, som sannsynligvis skal tilbringes hjemme, så da slipper jeg å velge på forhånd. Kan bare gå retti bokhylla og finne det som frister for dagen. Men har lurt på om ikke dette er sommeren jeg skal lese Tolstoys Krig og fred. Vi får se...

  SvarSlett
 6. I sommer skal jeg skrive bok selv, så det blir mye faglitteratur og demokrati og medborgerskap. Men litt annet må det jo bli plass til. Har foreløbig ikke plukket ut det jeg skal ha med meg, men det begynner å haste - jeg reiser på lørdag. Jeg skal være 4 uker på hytta på sørlandet, det blir jobbeuker med familien surrende rundt. Deretter er det to uker til USA, vi skal toge mellom Boston og Washington. Har allerede bestilt hotel i N.Y - hotel Chelsea, det sagnomsuste hotellet hvor både Janis Joplin og alle mulige kunstnere og forfattere har bodd. Tidligere kunne man bo der i månedsvis, det er visst både den ene og den andre forfatteren som har skrevet bøkene sine der. Rapport kommer.
  Du da?

  SvarSlett
 7. Ferien i år blir vel hytteturer til Stokkøya, Tautra og muligens en tur nedover vestlandet i bil for å se noen nye steder også:) Litteraturen er ikke planlagt, men blir nok lettlest. her har vi nemlig nettopp fått et nytt familiemedlem, og bøkene må kunne leses mens jeg ammer...:)

  SvarSlett
 8. På jobb - så noen lesesommer blir det ikke, men vi får se hva som dukker opp. En og annen bok i noen solfylte timer må jeg jo få til uansett!

  SvarSlett
 9. Hemmavid läser jag, i stugan och på tåget mot Året och sedan Trondheim - årets ferieresa. Jag hoppas jag kommer att läsa Eyvind Johnsons trilogi om Krilon.
  Trevlig sommar, Geir!

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !