torsdag 15. oktober 2009

Film på tv ikveld


"Alle" har sett Nattsvermeren (Silence of the Lambs) eller Red Dragon, basert på Thomas Harris' romaner om den gale og geniale psykiateren Hannibal Lecter. Men jeg tror det er de færreste som har fått med seg denne filmversjonen av Red Dragon. Nå kan vi vel knapt nok forestille oss andre enn Anthony Hopkins i rollen som dr. Lecter, men det var altså den mindre kjente Brian Cox som var først ute i den rollen.
Ikveld kan du se filmen og sammenligne prestasjonene. Merk at Manhunter er produsert på åttitallet og i regi av Miami Vice-Michael Mann, det vil kanskje si pastellfarver og overraskende valg av filmmusikk?
Tom Noonan (bildet) er en langt mer skremmende Francis Dollarhyde enn Ralph Fiennes i samme rolle!
Svensk TV2 kl 22:35 Manhunter
Amerikansk grøsser fra 1986. FBI-agenten Will Graham blir oppsøkt av sin gamle arbeidsgiver som vil at han skal ta på seg en mordsak som minner om den siste han etterforsket, og som holdt på å knekke ham. Will Grahams måte å jakte på mordere er nemlig å sette seg inn i psyken deres og nesten bli personen.
Medvirkende: Brian Cox, William Petersen, Stephen Lang, Joan Allen, Kim Greist. Regi:Michael Mann. Programmet slutter kl. 00:35

3 kommentarer:

  1. Eg skrudde på no, men trur eg ikkje eg tør sjå denne i kveld. Likevel: takk for tipset, fortsett med det! Eg ser dei ofte litt for seint, men kjekt når eg får det med meg.

    SvarSlett
  2. Aina: Forståelig om du ikke tør. En ganske guffen story.

    SvarSlett
  3. Det er det eg veit. Eg har jo sett den andre filmatiseringa nokre gongar. Eg stod over det!

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !