lørdag 24. januar 2009

"Mislykket"


Det er et adjektiv vi ofte ser sammen med kunstner, og sjelden i kombinasjon med andre yrker. Han innså at han var en mislykket dikter; kunstmaler; balletdanser; skuespiller; regissør; billedhugger; operasanger, m.m.m.
Det er sjelden at folk omtales som mislykket ingeniør, mislykket lærer, mislykket likningsfunksjonær, mislykket bankmann, osv. De omtales, hvis noen idetheletatt gidder å snakke om dem, som f eks.: Han var en dårlig lærer!
Ikke et godt rykte å få på seg, riktignok, men allikevel mer harmløst enn det fatale "mislykket".

Ron Hubbard så på seg selv som en mislykket forfatter av Sci-fi-bøker. Dvs. at forfatterskapet ga ikke den avkastning han hadde forventet. Denne selvinnsikt ga ham følgende idé: Jeg stifter en ny religion! For jeg tror det er mye penger å hente der.
Han ble ikke en mislykket religionsstifter. Selv hevder Scientologene at de har 8 millioner medlemmer i sine rekker. Mer jordnære kilder, sier tallet er nærmere fem hundre tusen.
Uansett, bra jobba av den godeste Hubbard; selv hans gamle Science Fiction blir idag lest som profetier.
"Sjeldnere enn sorte svaner" forteller at han har gjennomgått Scientologenes personlighetstest i sin tid. Resultatet bedret ikke selvtilliten. Testen kan du finne HER. Ved å gjennomgå den prøvelse, vil du forhåpentligvis innse hvorfor ting enkelte ganger går på tverke i livet ditt!

2 kommentarer:

  1. Hva er verst: En dårlig elsker, eller en mislykket elsker?

    For noen år siden tok jeg L. Ron Hubbards Personally Test for moro skyld; husker jeg korrekt er jeg et forvirret, forstyrret og paranoid individ. Testen lå ute på nett, kanskje man fremdeles kan finne den?

    Skål.

    SvarSlett
  2. Grøss... et skremmende eksempel på hvor lett mennesker kan ledes.

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !