søndag 9. november 2008

Opprydning i bokhylla


Jeg har såvisst ingen stor boksamling, og er langt ifra eier av et privat bibliotek, slik Tehme Melck er det med sine 4000 bind.
Men mitt mål som leser, er å ha en samling på ca 1000 bøker, og at hvert bind skal være av en slik kvalitet at de kan leses både to og tre ganger. Kvalitet fremfor kvantitet er et respektabelt mål.
Det er sikkert pga min hyppige bruk av biblioteket at jeg ikke har flere bøker. Det spiller også en rolle at jeg har vært på flyttefot endel ganger, og latt bøker bli igjen på gamle adresser.
Men heretter skal jeg aldri kaste en bok, - jeg har endelig innsett at det er en synd og en skam. For kvitter jeg med en, vil jeg før eller siden savne den. Men en opprydning må til iblant. Når nye bøker kommer inn i min ringe bolig, må gamle ut; deres skjebne er å midertidig¨å vansmekte i en bod. Da er sjansen desto større for at de aldri blir lest. Ihvertfall ikke av meg. Men bøkers veier er uransakelige. Mulig de finner sin leser en vakker dag allikevel?

2 kommentarer:

  1. Når man jobber på biblioteket blir ikke behovet for egne bøker like stort, tror jeg. Tilgangen på nye bøker er overveldende... ;-)

    SvarSlett
  2. elin: Det kan jeg forstå. Men like fullt er det viktig å ha bøker rundt seg i heimen. Det blir ikke et riktig hjem uten!

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !