lørdag 6. september 2008

Lørdags-quizen

La det være sagt med en gang: Dette er en tekst som vil være ukjent for cirka 99.9% av bokbloggerne. Men dermed er det ikke en umulig oppgave. Nå, som før, gjelder det å være aktiv i kommentar-feltet; "fiske" litt og finne spor i ord, så skal jeg forsøke å gi hint underveis. Vi setter igang!
"Likeoverfor kvinder blir jeg ikke hjulpet af min egen diktning, det af aand ved mig jeg har - og som burde kunde utfylt det jeg mangler fysisk i sjarme og ungdom. Den første og beste dumme Adonis slaar mig af sadlen selv hos kvinder, der i forbigående hadde interesse for mig, kvinder jeg hadde optat saapas, at jeg hadde et haab om dem. Hvis man bare hadde vist mig likegyldighet, men kvinderne viste mig en slags nysgerighetsinteresse, som jeg ikke kunde andet end at misforstå. Ingen av dem hadde ædelmod eller storsindighet nok til at fullføre følelsen, og at hærde den mot at afspores af mænd, jeg kanske ikke helt fysisk kunde maale mig med. Bestandig glemte man det forsprang jeg hadde i det usynlige, og prisgav mig uten et hjertesuk til en brutal fysisk konkurance, i hvilken jeg paa forhaand var dømt til at tape."

Hvem kan ha skrevet dette?

7 kommentarer:

 1. Her tilhører jeg nok de 99,9 prosentene. Men vi snakker vel om en norsk forfatter?

  SvarSlett
 2. Ja, han var norsk. Og i første rekke kjent som poet.

  SvarSlett
 3. Dette blir ren gjetning, men utfra rettskrivingen og de hintene som foreligger, har jeg festet meg ved to navn. I det ene tilfellet begynner etternavnet på B og i det andre på V. Er jeg i nærheten?

  SvarSlett
 4. Ja, dette har jeg jo som vanlig ikke noe greie på, men det kan man jo ikke la seg hindre av.

  Nå har jeg lest på Wiki om diverse norske poeter av eldre dato, men alle som en virker det som de har hatt relativt stor suksess med kvinner, så jeg er like klok... (Hvis det da altså er seg selv poeten i denne teksten beskriver.)

  SvarSlett
 5. Jeg beklager så meget! Maskinen kollapset plutselig, den sa "Velkommen" ved oppstart, men logget seg av igjen. Så det er først nå at jeg kan gi noe svar.
  ---
  Oppgaven var spesielt vanskelig denne gang. Men riktig svar er Olaf Bull. Og teksten er hentet fra "Ekko og regnbue - Notater fra en dikters verksted"; redigert av Frans Lasson.

  SvarSlett
 6. Ok. Jeg vet ikke om jeg får kredit for det, men da jeg spurte om B og V, mente jeg Olaf Bull og Nils Collett Vogt. Med andre ord hadde jeg Bull som førstevalg. Jeg bare nevner det.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !