onsdag 6. august 2008

Kjell Askildsen til topps!


"Hvem er Norges største nålevende forfatter?" lød det her i juli. Og dere svarte Kjell Askildsen! En bibliografi finner du HER.
Dét kom litt overraskende på meg. Men jeg er glad for at dere valgte han, fremfor overeksponerte forfattere som Dag Solstad, Jo Nesbø og Anne B. Ragde. Sikkert bra mennesker de også, for all del, men jeg er blitt litt lei av at de samme navnene ustanselig dukker opp i avisenes kultursider.
Og hvordan skal jeg tolke resultatet?
Jo, det sier meg at at de som stikker innom Dipsolitteraten, er usedvanlig kresne og kvalitetsbevisste i sin omgang med litteratur.
Jeg tror dessuten at dere er begavede, beleste, kreative, snille mot barn og dyr, og pene midt i fjeset.
(Etter at meningsmålingen var igang, angret jeg på at Kjartan Fløgstad og Jan Kjærstad ikke var med. Men da den første stemmen var avgitt, var det for sent å redigere sideelementet.)
Jeg bør jo lage et eget innlegg om vinneren. Men da vil jeg finne noe som ikke allerede er lagt ut på nett.

4 kommentarer:

 1. Da blir jeg vel nødt til å lese ham da.

  SvarSlett
 2. Det blir du nok nødt til, ja! Men en og annen novelle av Askildsen, har du nok sneiet innom på din vei.

  SvarSlett
 3. Ho ho ho! Ja, der tror jeg du har en helt korrekt karakteristikk av leserne dine. (Med unntak for det med dyr kanskje - må innrømme att jeg skremmer bort naboens katt noen ganger.)

  Kommer helt sikkert til å lese mer Askildsen. Jeg har jo da som sagt bare lest 'Thomas F...' hittil, men vet du om det han ellers har skrevet holder mye samme stil, eller om bøkene er ganske forskjellige?

  SvarSlett
 4. Skal prøve å gi svar på det i en egen bloggpost.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !