lørdag 16. februar 2008

Litterær quiz no 21


Svaret kom så kjapt på forrige spørsmål, at vi trår til med et nytt text-utdrag:
"Endelig skulle han nå sitt mål. Skjebnen og tilfeldighetene hadde vært på hans side, nå kunne han sette foten på øya uten at noen ante hva slags hensikter han hadde. Det var bare en natt igjen, så var han ved målet.
Han var oppspilt av spenningen, og alle mulige tanker for gjennom hodet på ham. Når han lukket øynene, kunne han se brevet til grev S lyse som ildsskrift foran seg. Og sovnet han, da for han plutselig opp, for han hadde urolige og eventyrlige drømmer. Han syntes han var inne i grotten. Gulvet var av gullplater, taket av rubiner, og diamanter og perler drysset ned som dråper. Han fylte lommene, og da han kom ut i dagslyset igjen, så han at det bare var alminnelig stein. Han forsøkte å gå inn igjen, men veien buktet seg i uendelige svinger, og åpningen var forsvunnet. Han lette forgjeves etter trylleordet som skulle åpne Ali Babas porter, men alt var håpløst. Skatten var på ny blitt åndenes bytte."

1 kommentar:

  1. En av mine første store leseopplevelser. En meget kjent roman av en meget kjent og ikke minst produktiv forfatter. Jeg må nesten tenke på H.C. Andersen, som sa noe sånt at først må man gjennomlide mye vondt, men så får man sin belønning. I denne boka tror hovedpersonens fiender at de har satt ham ut av spill for godt, men de aner ikke hva de har i vente.

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !