onsdag 16. januar 2008

Litterær quiz no: 5
Vi lar lista bli liggende på det nivået:

"Rembrandt, som malte Aristoteles når han betrakter bysten av Homer, betraktet selv bysten av Homer der den stod på den røde duken som dekket det firkantede bordet i forgrunnen til venstre, og spekulerte på hvor mange penger den kunne innbringe på den offentlige auksjonen over hans eiendeler, som ifølge hans betraktningsmåte før eller siden ville bli mer eller mindre uunngåelig.
Aristoteles kunne ha fortalt ham at den ikke ville innbringe stort. Bysten av Homer var en kopi.
Det var en ekte hellenistisk etterligning av en hellensk reproduksjon av en statue som det aldri hadde vært noen ekte, original modell for."

11 kommentarer:

 1. Har kome i quiz-modus, og skal prøva lesa oppgåva litt nøgnare denne gongen. Her er det lag på lag, ein slag metatekst, etterlikning av reproduksjon av kopi bygd på noko imaginært.... (antydar han noko om jag etter vind?). Kven er glad i slikt noko.. Sikket fleire, men i farten kjem eg på argentinaren Borges, men sine labyrintar og kinesiske øskjer. Veit han var interessert i det norrøne, - er litt meir usikker på kor mykje han arbeidde med antikken / renessansen. -- Anyway, eg fyrer av dette hofteskotet. (Jarle)

  SvarSlett
 2. Den anonyme Jarle er blitt en ivrig deltager. Men, nei, Borges er det ikke.
  Vil ikke gi flere hint riktig ennå.

  SvarSlett
 3. Og jeg har mista både kart og kompass, og kan ikke for mitt bare liv finne veien ut av blåbærskogen...

  SvarSlett
 4. Vi skal igjen til en amerikansk humorist. Svart humor. Ikke nålevende, men nærmere vår tid enn Mark Twain.

  SvarSlett
 5. ok der var nokre hint... er det ein som har opplevd andre verdskrig, Dresden ?. Og når eg elles ser på bloggen din so vert tanken bekrefta. "Ikke nålevende..", men det er ikkje så lenge sidan han gjekk ut av tida? .... Om eg skulle ha rett i dette, so gjenstår likevel tittel på boka... (men no må eg leggja meg). ps: Det er noko galt i tidsbestemminga av innlegg i denne bloggen. cox har lagt inn 14:16, men det er jo trass alt kveld og eg skal finna puta...find Mother Night (Jarle)

  SvarSlett
 6. Ikke så dårlig tenkt, det, Jarle. Men litt for opplagt, siden han er sitert rett over.
  Men Vonnegut og denne vi skal fram til var "gode busser" og tilhørte samme generasjon.
  Nesten like kjente.

  SvarSlett
 7. Se det - her var nokre trådar. Og eg anar svaret ? Men andre skal og få sjansen. Vedkomande er kjend for særleg ei bok - som eg har tenkt eg burde lesa... Kanskje denne fine quizen er det kan sparka meg i gang . . (Jarle)

  SvarSlett
 8. Men da synes jeg, Jarle, at du skal si hvem du tror det er.

  SvarSlett
 9. oi no fekk eg litt angst -- kanskje eg her på heilt ville vegar.. Men eg tenkte på Joseph Heller (som er mest kjend for Catch-22) (Jarle)

  SvarSlett
 10. Din angst er aldeles uberettiget! Juryen er imponert over dine kunnskaper.

  SvarSlett
 11. Håper dere hører at jeg klapper i hendene for Jarle her jeg står ute i skogen.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !