fredag 4. januar 2008

Hva vi lånte i 2007...


I Dagsavisen i dag står det en lengre artikkel om hva vi – det norske folk – lånte på biblioteket i 2007. Som alltid overrasker det meg at nordmenn er så lojale mot sine egne forfattere! Vi har hele verdens litteratur å ta av. Hvorfor er vi da så trofaste mot det som skrives her på bjerget? Nåja…
Ikke helt uventet havner Jo Nesbø og hans Harry Hole-figur ganske suverent på lånetoppen. Dernest kommer Ragde, Lindell og Elstad. Første utlending på lista, er Liza Marklund. Så får vi navn som Khaled Hosseini, Dan Brown og Stieg Larsson.
Mest lånte enkeltbøker er Anne B. Ragdes Eremittkrepsene og Berlinerpoplene.
Barna leste en danske som heter Jørn Jensen, og det så til de grader at syv av ti-på-topplista er om Jensens fotballgutt Kasper!

2 kommentarer:

  1. Det der med nordmennenes trofasthet mot egne forfattere har jeg lurt på også. Si fra hvis du finner noen som vet hvorfor.

    SvarSlett
  2. Spectatia: Nei, du sier noe! Ved første øyekast virker det en smule fantasiløst. Men hvis jeg hadde vært forfatter, så ville jeg selvsagt vært glad for denne lojaliteten. Litt "i denne lille familien må vi ta vare på hverandre!"

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !