fredag 19. desember 2014

Litterær førjulsquizTidligere har jeg laget mine litterære quiz på egenhånd, og ofte uten hjelpemidler av noe slag,  jeg har utelukkende stolt på min egen hukommelse.
Ikke denne gang. Disse spørsmålene har jeg stjært fra en og samme bok: "Bokklubbens Quiz-Bok. 1000 spørsmål fra litteraturens verden."
Vi velger 10 av dem, og setter igang!

---

1) Hvilken norsk forfatter utga i 1990 en roman om Titanics forlis?
2) En tidligere politimann i Vestfold er blitt svært populær som krimforfatter. Hvem?
3) Hva heter Agatha Christies mest berømte skuespill, som regnes som en av tidenes største teatersuksesser?
4) Poirot blir stadig påminnet om at han er en utlending i England. Hvor kommer han egentlig fra?
5) Hva heter gutten i Ole Brumm-bøkene?
6) Hva kalles skogen der Ole Brumm og vennene bor?
7) Hva heter hovedpersonen i  de to mest kjente romanene til Agnar Mykle?
8) Hvem skrev romanen Møte ved milepælen?
9) Hvem skrev om Jean Valjean?
10) Og hvem skrev om Owen Meany?


Dette ble kanskje i letteste laget for deg? Men jeg hadde bestemt meg for å være snill før jul.
Lenke til svarene blir lagt ut ganske snart.

---

4 kommentarer:

 1. I farten har jeg funnet ut at det er ett spørsmål jeg ikke klarer, det siste. Men artig med en liten Quiz mellom førjulsslagene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Flink, du! Forf'en i siste spørsmål er kanskje mest kjent for å ha skrevet Garps Bok.

   Slett
 2. HEJ; Har du brug for et lån?
  Vi leverer lån til enkeltpersoner: personligt lån til forbrug, boliglån, kreditindfrielse, indfrielse af gæld (For at samle al din gæld i en kredit), forretningslån og også et lån til at købe en bil.

  Har du brug for et lån til at finansiere dit projekt?
  Vi kan støtte dig med et lån til udførelse af dine projekter såsom: opførelse af dine huse, kontorer, gårde og også finansiere dine rejseprojekter, din virksomhed eller et projekt, som du har brug for ekstern finansiering.

  Har du brug for en investeringsfond?
  Vi kan investere i dine store projekter. Dette er forbeholdt virksomheder, der søger investorer til at finansiere deres forskningsprojekter, ejendomsprojekter, overtagelser og andre forretningsbehov.

  VÆLG DE BEDSTE LÅNOPTIONER NU !!! For mere information om vores tjenester, kontakt os via denne e-mail-adresse: novaglobalfinances@gmail.com

  Hvad vi tilbyder;
  Vi tilbyder alle former for lånetjenester, både sikrede og usikrede lån, gældskonsolidering og mange andre til en meget rimelig pris.

  NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES er datterselskab af en af ​​de stærkeste finansielle koncerner i Europa og over hele verden med en stor kapital. NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES forfølger en strategi for at være til stede, hvor vækst findes, forbinde kunder til de muligheder, det skaber, hjælpe virksomheder med at vokse, økonomier til at trives og enkeltpersoner til at realisere deres ambitioner.

  Send en låneanmodning nu !!!
  Navn: Camilla Karlsen (lånecentreansvarlig)
  Kontakt mail: novaglobalfinances@gmail.com

  SvarSlett
 3. Hej mine damer og herrer, har du brug for økonomisk hjælp? Jeg er Susan Benson. Jeg er långiver og også finansiel konsulent.

  Har du brug for et erhvervslån, personlige lån, realkreditlån eller et lån for at gennemføre dit projekt? hvis dit svar er ja, vil jeg anbefale, at du kontakter mit firma. Vi yder alle former for lånetjenester inklusive lang- og kortfristede lån. For mere info, skriv til os via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller Send mig en besked direkte på WhatsApp via: +447903159998 & modtag et svar på et øjeblik.

  Vi er et omfattende finansielt servicefirma, og vi er forpligtet til at hjælpe dig med at opfylde alle dine ønsker. Vi er specialiserede i at levere strukturerede finansieringsløsninger til enkeltpersoner og virksomheder på den mest effektive og hurtigste måde.

  Her er nogle grunde til, at du skal kontakte os for et lån;
  * Bekvemmelighed - Du kan ansøge om et lån når som helst og hvor som helst.
  * Fleksibelt beløb - Du bestemmer, hvor meget du vil låne.
  * Hurtig direkte finansiering - Modtag dit lån inden for 24 timer efter godkendelse.
  * Fleksibel rente på 3%.
  * Høje godkendelsespriser
  * Fleksibel tilbagebetaling - Du får chancen for at vælge tilbagebetalingsdato enten ugentligt, månedligt eller årligt i en varighed på 1-30 år.
  * Enkel online applikation.
  * Personlig vejledning og ekspertise.
  * Ingen skjulte afgifter

  Gå ikke glip af en mulighed på grund af mangel på midler. Kontakt mit firma nu, vi kan hjælpe dig med et lån, fordi vi har hjulpet mange enkeltpersoner og organisationer, der har haft økonomiske vanskeligheder over hele verden

  For mere information om vores lånetilbud bedes du sende os din låneanmodning via:
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Mellemmænd / konsulenter / mæglere er velkomne til at medbringe deres kunder og er 100% beskyttede. I fuld tillid vil vi arbejde sammen til fordel for alle involverede parter.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !